Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da soğuk onları da vurdu, binlercesi böyle görüntülendi...

Bursa’da hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düşmesi üzerine daha sıcak olan karayoluna inen binlerce kuş yiyecek aradı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da soğuk onları da vurdu, binlercesi böyle görüntülendi...
Bursa’da hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düşmesi üzerine daha sıcak olan karayoluna inen binlerce kuş yiyecek aradı. Yolu kapatan sığırcıklar zaman zaman trafiğin aksamasına sebep oldu.

Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından Bursa Çanakkale karayolunda görüntülenen binlerce sığırcık, yolun üzerinde bir süre dinlendi. Sığırcıkları fark eden bazı sürücüler korna çalarak veya durarak kuşları kovalarken bazı araçların ise umursamadan sürünün üstüne doğru hız kesmediği görüldü. 10 dakika boyunca adeta eylemci gibi yolu kesen sığırcıklar, korna ve duran araçlardan kaçarak yolun kıyısındaki bir ağacı kendilerine mesken tuttu.

Sığırcık kuşları
Sığırcık kuşları, özellikle kış aylarında oluşturduğu kalabalık sürülerle uçuşları dansa benzetilerek beğeniyle izleniyor. Yırtıcı kuşlardan kaçmak için gökyüzünde binlerce bireyden oluşan sürü adeta şekilden şekile girerek görsel bir şölene imza atıyor. Üzerindeki yüzlerce kalp desenleri ile görünüşü de ilginç olan sığırcıklar yaz aylarında sürülerinden ayrılıp şehir içleri üremek için yuva arıyorlar.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.