Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da sela veren imamı dövdüler!

Bursa’da 15 Temmuz darbe girişimi akşamında Orhangazi ilçesi Çeltikçi Mahallesi’nde sela verildiği gerekçesiyle 4 kişi cami hocasını darp etti. Olay anındaki koşuşturmalar güvenlik kamerasına yansırken, 4 kişi ise tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da sela veren imamı dövdüler!
Olay, Orhangazi ilçesi Çeltikçi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz Cuma günkü darbe girişiminin ardından tüm ülke genelinde minarelerden sela sesleri yükseldi. Merkezi sistemle çalışan Çeltikçi Camii’nde de 16 Temmuz Cumartesi günü saat 01.20 civarlarında sela sesleri yükseldi. Bunun üzerine caminin yanında bulunan hocanın yanına 4 kişi geldi. Selayı kapatmasını isteyen Ekrem T., Hakan T., Onurcan T. ve Bekir A. hocadan olumsuz yanıt aldı. Selanın merkezi sistemle verildiğini ifade eden hoca Nur Doğan Akın’ın 4 kişi üzerine yürüdü. Daha sonra caminin elektriğin kesilmesi üzerine sela yarıda kaldı. Ardından şüpheliler hocayı darp etti. Orhangazi Devlet Hastanesi’ne giden imam Doğan, 10 günlük darp raporu aldı. Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından sabah saatlerinde mahalleye gelen polis ekipleri, 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şahıs, tutuklandı.

Olay anı kamerada
Öte yandan, sela okunduktan sonra cami önünde yaşanan kargaşa, vatandaşların, şüphelileri etkisiz hale getirme anı kameralara yansıdı. Ayrıca bazı vatandaşların ve şüphelilerin olay sebebiyle koşuşturduğu görüldü.



Mahalle Muhtarı Şevki Şirin ise, “Biz hocamızın yanındayız. 15 Temmuz akşamı üzücü bir olay meydana geldi. Türkiye genelinde darbe akşamı selalar veriliyordu. Bizim köyümüzde de merkezi sistemle sela verildi. Bunun üzerine 4 kişi, caminin yanındaki hocamızın yanına gelerek selayı kapatmasını istemiş. Hocamızda selanın ülke genelinde verildiğini ve merkezi sistemle okunduğu söyledi. Şahıslar, konuyu uzattı. Ardından hocamız onlara güzel tarif etmesine rağmen darp etmişler. Hocamız 10 günlük rapor aldı. Biz, köy halkı olarak yapanlardan şikayetçi olduk. Sabah saatlerinde mahallemize gelen polis ekipleri, şahısları yakaladı. Ardından şahıslar, tutuklandı” dedi.

İMAMLAR TEPKİLİ

Çeltikçi imamının darp edilmesi üzerine Orhangazi Müftülüğü ve tüm din görevlileri ortaklaşa kınama açıklaması yaptı.

Orhangazi Müftüsü Nihat Aktaş imzası ile yayınlanan tepki açıklamasında, “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun darbe girişimine kalkışması neticesinde gece yarısı ilçemiz camilerinden verilen sala üzerine Çeltikçi Mahallesi Cami İmam-Hatibi Nurdoğan Akın bir grup tarafından saldırıya uğramıştır. 15 Temmuz gecesi yapılan darbe kalkışması girişiminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından tüm camilere gönderilen talimat gereği bütün camilerimizden birlik ve beraberlik çağrısı anlamına gelen salalar okunmuştur. Okunan saladan rahatsız olan bir grup, görevlimiz Nurdoğan Akın’ı darp edip, dış mekan camlarını kırarak içeri girip sala yayınını kesmiştir. Topluma hizmet veren en önemli kurumlardan biri olan Müftülük görevlisinin böyle saldırıya maruz kalması camiamızı derinden üzmüştür. Olayın başından beri görevlimizi yakından takip içinde olduk, durumuyla bizzat ilgilendik. Söz konusu olay savcılığa intikal etmiş olup saldırganlar gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Eğitim ve sağlık camiasının sıkça maruz kaldığı bu tür saldırıların bugün İmam-Hatiplerimize kadar uzanmasını Müftülük personeli olarak şiddetle kınarken, Bundan sonra böyle olayların yaşanmamasını temenni edip, sağlık durumu iyi olan görevlimiz Nurdoğan Akın hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.