Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Ramazan ruhu...

Bursa’da sahur vakti su bulamayınca simitçi tezgahının altındaki su kolisini açıp içerisinden bir şişe su içen vatandaş şişenin içerisine 1 lira koyup yerine bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Ramazan ruhu...
Bursa’da sahur vakti su bulamayınca simitçi tezgahının altındaki su kolisini açıp içerisinden bir şişe su içen vatandaş şişenin içerisine 1 lira koyup yerine bıraktı. Sabah tezgahı açtığında boş şişenin içerisindeki 1 lirayı gören 60 yaşındaki simitçi Sezai Koz, pet şişenin fotoğrafını çekip örnek olsun diye sosyal medyada paylaştı. Duyarlı vatandaşla tanışmak istediğini belirten simitçi, “Bu olay aklıma Fatih Sultan Mehmet Han’ın askerlerini getirdi” dedi. 

İlginç olay Osmangazi İlçesinde yaşandı. Sabah namazı için sahur vakti Ulucami’ye gelen bir vatandaş, ezanın okunmasından dakikalar önce oruca niyetlenmek için su aradı. Aynı yerde simit satan Sezai Koz’a ait simit tezgahının üzerinde bulunan su kolisini fark eden vatandaş, kolinin içerisinden bir tane suyu alıp içti. Kimliği belirsiz vatandaş, daha sonra şişenin içerisine 1 lira atıp koliye geri bıraktı.



Sabah tezgahı açtığında sulardan birinin açılmış olduğunu fark eden Koz, pet şişenin dibindeki 1 lirayı görünce pet şişenin fotoğrafını çekip yaşadığı ilginç olayı sosyal medyada paylaştı. Sezai Koz fotoğrafın altına yazdığı, “Bugün Ulucami bahçesindeki simit tezgahımızdaki su kolimizden bir tane su içilmiş. Parası içine bırakılmış. Yaşadığımız bu olay bana Fatih Sultan Mehmet Han’ın askerlerini hatırlattı” şeklinde yorumda bulundu.

Pet şişenin içerisine parayı koyan vatandaşla tanışmak istediğini belirten Sezai Koz,”Fatih Sultan Mehmet’in askerleri de bir gün sefere giderken yiyecek bulamayıp aç kalmışlar. Bir bağdan geçerken yedikleri üzümlerin yerine bağlara altın asmışlar. Bu olay bana Fatih Sultan Mehmet Han’ın askerlerini hatırlattı" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.