Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da polis telsizinden geçen anons herkesi duygulandırdı

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ı makamında ziyaret eden down sendromlu genç kızın polis telsizinden yaptığı “Siz şehit olmayın diye size çok dua ediyorum" şeklindeki anons herkesi duygulandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ı makamında ziyaret eden down sendromlu genç kızın polis telsizinden yaptığı “Siz şehit olmayın diye size çok dua ediyorum" şeklindeki anons herkesi duygulandırdı. Her gün geçen binlerce anonsun arasından en anlamlısının bu olduğunu söyleyen İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, genç kıza teşekkür etti.

Bursa Nilüfer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Nilüfer İş Okulunda eğitim gören zihinsel engelli 10 öğrenci ve 2 öğretmen Engelliler Haftası nedeniyle Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ı Nilüfer ilçesindeki yeni emniyet müdürlüğü binasında ziyaret etti. Öğrencileri kapıda karşılayan Yıldız, daha sonra makamına kabul etti. Öğrencilerin bazılarının polis kıyafeti giymiş olması dikkat çekti. Yıldız, Emine Kırbali isimli down sendromlu öğrenciye polis kepi takıp polis selamı vermesini istedi. Bunun üzerine genç kız ’selamün aleyküm’ şeklinde selam verince İl Emniyet Müdürü kendisine sarılıp aleyküm selam dedi.

Polis telsizinden anons yaptı
Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile down sendromlu öğrenci arasında geçen diyalog herkesi duygulandırdı. Polis olmak istediğini belirten genç kıza "Sen zaten bundan sonra bizim polisimizsin" diyen Selami Yıldız, korumalarına Emine Kırbali’ye bir telsiz vermelerini söyledi. Emniyet Müdürünün yardımıyla telsizin mandalına basan Kırbali’nin, ”Dikkat dikkat karakollar, siz şehit olmayın diye size çok dua ediyorum” şeklinde yaptığı anons emniyet müdürünü duygulandırdı.

Yıldız daha sonra 10 öğrenciye üzerilerinde her birinin isimlerinin yazılı olduğu milli takım formaları ile voleybol topu hediye etti. Öğrenciler toplu fotoğraf çekimi ve yeni yapılan emniyet müdürlüğü binasını gezdikten sonra okullarına geri döndü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.