Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da polis cinneti: 'Çocuklarımı öldürmekle tehdit etti'

Bursa’da nikah günü birlikte kadını ve annesini öldüren polis memuru, ifadesini değiştirmediği takdirde çocuklarının öldürüleceğine dair tehdit mektubu aldığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2016 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da polis cinneti: 'Çocuklarımı öldürmekle tehdit etti'
Bursa’da nikah günü birlikte kadını ve annesini öldüren polis memuru, ifadesini değiştirmediği takdirde çocuklarının öldürüleceğine dair tehdit mektubu aldığını iddia etti. Sanık, mektubu mahkemeye sunduğunu ve dikkate alınmasını istedi.

Olay, 18 Haziran 2015 Perşembe günü merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi’nde meydana geldi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli olan ve daha önce eşinden boşanan polis memuru Abbas Usta (41) uzun süredir dost hayatı yaşadığı Sevda Uysal (42) ile Ayşe Şahin’i (74) kurşun yağmuruna tuttu. Kurşunların hedefi olan anne ve kızı hayatını kaybederken, polis memuru Usta gözaltına alındı.

İki kez cinayet suçlamasıyla hakkında çifte müebbet hapis cezası istenilen Usta’nın duruşması Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Duruşmada söz alan Usta, “Ben cezaevindeyken T.U. isimli kişi bana mektup gönderdi. Mektupta, bu kişinin imzası ve ismi vardı. Benim ifademi değiştirmemi istiyordu. Kendisinin bu olayla alakasının olmadığını, mahkemeye ifade vereceğimi söylüyordu. İfademi değiştirmediğim takdirde çocuklarımı öldüreceğimi söylüyordu. Ben bu mektubu mahkemenize gönderdi. Bunun dikkate alınmasını istiyorum” dedi.

Sanık avukatı ise, müvekkilinin beyanı karşısında tanık T.U.’nun dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ifadelerin ardından tanık T.U.’nun zorla getirilmesine, sanığın rapor aldırılması konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu’na yazılan müzekkere cevabının beklenilmesi, Usta’nın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.