Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da pazarcılar isyan etti

Bursa'nın Gemlik ilçesinde pazarcı esnafının tepkisi büyüyor. Bugün 400 pazarcı tezgahlarını açmayarak eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da pazarcılar isyan etti
Gemlik Kapalı Pazar Yeri’ndeki tezgâhların ihale yoluyla satılacak olması ve önceliğin yönetmelik gereği Gemlikli pazarcılara verilecek olması Bursa Pazarcılar Odası ve odaya kayıtlı pazarcılardan tepki gördü. Pazarcılar yıllardır aralıksız kurulan Salı Pazarında tezgâh açmadı.

‘’Ceza vatandaşa kesildi’’
Tezgâhların açılmamasından dolayı Gemlikli vatandaşlar mağdur olurken, özellikle köylerden ve merkeze uzak mahallelerden Gemlik’e gelen vatandaşlar tezgâhların açılmamasına tepki gösterdi. Çeşitli dövizlerle de tepkilerini dile getiren pazarcıların, terazi ve ekmek ile gösterdiği tepki de dikkat çekti.

Konuyla alakalı açıklama yapan Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Bülent Gür, şu ifadelere yer verdi; ‘’Bugün Gemlik İlçesi Salı günü kurulmakta olan Pazar yerinde basın açıklamamızın konusu, 50 yılı aşkındır pazarcılık faaliyetini sokakta yapan, ailesinin geçimizi sağlayan, Gemlik halkımıza hizmet veren, esnaf ve halkımıza yapılan Kapalı Pazar Yerine taşınma kararı alınması üzerine mağduriyet oluşmasından dolayı, pazarcı esnafımızın ekmek tezgahları elinden alınmaktadır.

Uygulama kararını gazeteden öğrendik. Ancak .elediyenin bu işlemi tüm yönleri ile hukuka aykırıdır. Nitekim hükümetimizce çıkarılan Pazar Yerleri Yönetmeliği’nin 15.maddesinde Pazar tezgâhlarının ancak kura ilke dağıtabileceği ve yönetmeliğin 14.maddesinde ise Pazar yerlerinin taşınması halinde öncelikle eski hak sahiplerine yer tahsis edileceği belirtilmiştir. Görüleceği üzere belediyenin uygulamasının hukuken elle tutulur yanı bulunmamaktadır. Bursa Seyyar Pazarcılar Odasının ihale işlemlerinin iptaline yönelik Bursa 2. İdare Mahkemesinin 2016/1463 E.Sayılı dosyası ile iptal davası açmış bulunmaktayız. Biz adaletli dağıtım yapılmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan tepkiler nedeniyle ilçe genelinde ve pazar alanında polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.