Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da ortağını katletti: 'Hak ettiğini buldu!'

Bursa’da alacak-verecek meselesi yüzünden ortağını öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da ortağını katletti: 'Hak ettiğini buldu!'
Bursa’da alacak-verecek meselesi yüzünden ortağını öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık, “Borçlar benim üzerime kaldı. Ticari hayatım bitti. Adeta iflas ettim. Tabanca ile 3 metre mesafeden 2-3 el ateş ettim. Birisi, ‘ne yaptın’ dedikten sonra, bende ‘hak ettiğini buldu’ dedim” diye konuştu.

19 Ağustos Cuma günü meydana gelen olayda 2 çocuk babası Göksel Albay (40), çıkan tartışmada ortağı İsmail K. (38) tarafından başından vurularak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan ve tutuklanan İsmail K. hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Duruşmaya sanık İsmail K., sanık ile müşteki yakınları ve avukatlar katıldı.

"Borçlar benim üzerime kaldı"
Duruşmada konuşan İsmail K., “Göksel ile 2014 yılbaşından itibaren beraber iş yapmaya karar verdik. Kendisi otokoptaki iş yerini kapattığını söylemişti. Araba ve meyve alıp satacaktık. Her iki iş için benim üzerimden şirket kuruldu ve ben 100 bin lira kredi çektim. 11. aydan sonra 300 bin liralık mal aldık. Karşılığında benim çekler verildi. Sonrasında malların düzgün pazarlanmadığını ve tefeye para sattığını duydum. Kendisine sorduğumda, böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Sonrasında bu olayla alakalı bir kişi bana ses kaydı attı. Kendisiyle konuştuğumda bana bazen küfürlü konuştu. Borçlar benim üzerime kaldı. Ticari hayatım bitti. Adeta iflas ettim. Bir gün arkadaşlarla alkol aldık. Ben kahvenin önünden geçerken Göksel bana el işareti yaptı. Daha sonra ben eve gittim. Anneme, ‘beni çakallara yem ettiniz’ dedim. Ardından elimi cama vurdum ve kesik oluştu. Kendime ait tabancayı alarak tekrar kahveye gittim. Göksel o sırada sağ elinde ne olduğunu göremediğim bir cisimle ayağa kalkmak ister gibi hareket yaptı. Bu sebeple bende tabanca olduğunu düşündüm. Ardından tabancam ile 3 metre mesafeden 2-3 el ateş ettim. Birisi, ‘ne yaptın’ dedikten sonra, bende ‘hak ettiğini buldu’ dedim. Ertesi gün teslim oldum. Kendisi ile ortaklık sözleşmesi yapmadık. Nakit olarak da para koymadı. Yaklaşık 120 bin lira zarar ettik. Şuanda 400 bin lira borcum var. En azından borcun yarısı Göksel’e aittir” açıklamasını yaptı.

"Kardeşimin sermayesi vardı"
Ölen Göksel Albay’ın ağabeyi Veysel Albay ise, “Kendisi oto alım-satım işini bilir. Meyve işini bilmez. Sanık, kardeşimi kafalayarak meyve alım-satımı için ortak etti. Kardeşimin sermayesi vardı. Sanığın bildiğim kadarıyla sermayesi yoktu. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, şahitlerin dinlenmesinin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.