Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da o hastane 3 yıldır birinciliği bırakmıyor

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi, organ bağışında 3. kez Türkiye şampiyonu oldu.Türkiye’de her yıl daha da artan organ bağışlarıyla bu senede birinciliği kimseye kaptırmayan Çekirge Devlet Hastanesi 3 yıl üst üste birinci oldu. Açıklanan...

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2016 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da o hastane 3 yıldır birinciliği bırakmıyor
Bursa Çekirge Devlet Hastanesi, organ bağışında 3. kez Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye’de her yıl daha da artan organ bağışlarıyla bu senede birinciliği kimseye kaptırmayan Çekirge Devlet Hastanesi 3 yıl üst üste birinci oldu. Açıklanan rakamlara göre Bursa bölgesinde bulunan hastalar 2 kat daha fazla organ nakli olma şansına sahip. Çekirge Devlet Hastanesi 2016 yılı kasım ayına kadar gerçekleşen 43 beyin ölümü vakasında 26 donör bildirimi yaparak Türkiye’nin en başarılı devlet hastaneleri sıralamasında ilk sıraya yükseldi.

Hastanenin başarısını konferans salonunda gerçekleşen ödül töreninde konuşan Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Kayhan Sonkur, başarıda emeği geçen tüm arkadaşlarına teşekkür ederken Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, “Bugün önemli bir gün. Ülkemizde 1970 ortalarında başlayan organ nakli faaliyetleri bugün dünya ile yarışır bir ivme yakaladı. Ama eksikliklerimizde var. İstenilen düzeyde değiliz. Çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Çekirge Devlet Hastanemiz Türkiye’ye çapında bir başarıya imza attı. Dünya çapında iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum” dedi.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Organ bağışı konusunda Bursa Türkiye’de lider konumda. Genel sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde bu yıl 84 beyin ölümü tespit edildi. 41 donör bildirimi yapıldı. Bursa’da da Çekirge Devlet Hastanesi 26 donör bildirimi ile tektir. Bu başarı uyumlu bir ekip çalışması ile yakalandı. Çok sayıda hayat kurtarıldı. Organ bağışında bulunan ailelere çok teşekkür ederim. Merhum ve merhumelere Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Medyanın desteği çok büyük
Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen ise, “Geçen yıl yaptığımız toplantıda size Çekirge Devlet Hastanemizde gelecek yıl görüşmek üzere demiştim. Biz hastane olarak 3 yıldır rekor kırıyoruz. Bu kırılmaz bir rekor. Rakip gelmesi için üç yıl beklemek gerek. Canlara can kattık. 26 donörün her birinde ortalama 3 organ olarak düşünürsek, kaç canı hayata bağladık. Bu başarıda kuşkusuz medyanın desteği yadsınamaz. Ben tüm basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeşiçam’ın ünlü aktörlerinden Eşref Kolçak’ın da katıldığı törende başarıda katkısı olan personel taltif edilirken, organ bağışında bulunanların aile yakınlarına teşekkür belgesi verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.