Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da minikler sporla buluşuyor

Okulların kapanmasının ardından 20 Haziran 2016 tarihinde başlayan Osmangazi Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda ikinci dönem eğitimler başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da minikler sporla buluşuyor
Basketbol, judo, Kort Tenisi, Kablolu Su Kayağı, Bale, Modern Dans, Drama, Mental Aritmetik, Survivor Osmangazi gibi 9 farklı branş bulunduğu yaz spor okullarına 4 - 14 yaş arasındaki çocuklar kayıt yaptırabiliyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl okulların kapanmasının ardından açılan yaz spor okullarında 2. Dönem eğitimleri başladı. 9 farklı kategoride gerçekleştirilen kurslarda 8 eğitmen ve 6 asistan olmak üzere toplamda 14 antrenör çocuklara eğitim veriyor. Yaz spor okullarının amacının, çocukların tatil döneminde boş zamanlarını sporla değerlendirmek, onların genç yaşta sporla tanışmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kurslarımıza katılan çocuklarımız profesyonel hocalar nezaretinde 3-4 haftalık bir eğitimden geçiyor. Bu yıl yaz spor eğitimi programlarımızı Mavi, Yeşil ve Sarı Aktivite adıyla gruplandırdık. Paket programı seçen öğrencimiz 3 saat boyunca 2 farklı branş ve 1 oyun etkinliğine katılıyor. Mavi aktivite programına 2002-2006 doğumlu çocuklarımız, Yeşil aktivite programlarına 2005-2008, Sarı aktivite programlarımıza ise 2010-2012 doğumlu okul öncesi döneme ait çocuklarımız katılabiliyor” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak spora ve sporcuya yönelik çok ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Dündar, “Yaptığımız bu yatırımlarımız, son dönemde meyvelerini vermeye başladı. Osmangazi Belediye Spor Kulübü bünyesindeki ferdi ve takım sporlarında ulusal ve uluslararası arenada ciddi başarılar elde ettik. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonlarında mücadele eden takımlara pek çok sporcu verdik. Giden sporcularımızdan da Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonları çıktı. Judoda 10, badmintonda 10, tekvandoda 4, hentbolda 12, yüzmede 2 ve atletizmde de 6 sporcumuz milli takımda mücadele ediyor. Hedefimiz, küçük yaşlardaki çocuklarımızı sporla tanıştırıp, bu sayıları artırmak. İnanıyorum ki, buraya spor yapmak için gelen çocuklarımızdan geleceğin milli takımlarının temelleri atılacak" açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.