Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da minikler 'mavi'ye yelken açtı

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve Mudanya-Armutlu arasında düzenlenen ücretsiz Mavi Tur seferleri bu kez miniklere moral oldu.Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da minikler 'mavi'ye yelken açtı
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve Mudanya-Armutlu arasında düzenlenen ücretsiz Mavi Tur seferleri bu kez miniklere moral oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği” protokolü kapsamında düzenlenen Yaz Okulları ve Bursa Kent Gönüllüleri Gençlik Kamplarına katılan yaşları 7 ile 15 arasında değişen öğrenciler, ‘Mavi Tur’da körfezi gezme imkânı buldu. Yaz okullarında eğitim gören 300 dezavantajlı öğrenci ile Kent Gönüllüleri Gençlik Kampına katılan 150 öğrenci, eğitmen ve öğretmenleriyle çıktıkları Mavi Tur seferlerinde doyasıya eğlendi. Mudanya iskelesinde başlayan Mavi Tur’a katılan öğrenciler, Kumla, Fıstıklı ve Armutlu sahillerini gezdi, verilen molalarda denizin tadını çıkardı. Kamp sonrası böyle bir imkânın kendilerine moral verdiğini ifade eden öğrenciler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

500 kişi kapasiteli gemi ile hafta içi her gün gerçekleştirilen Mavi Tur’da sezon sonuna kadar 70 sefer düzenlenecek ve 32 binin üzerinde vatandaş denizle buluşturulacak. Mudanya iskelesinde başlayan Mavi Tur’da mehtap turlarının da devreye girmesi ile bazı günler sefer sayısı 2’ye çıkarıldı. Mudanya- Kumla-Fıstıklı-Armutlu-Mudanya rotasında düzenlenen seferler sabah saat 09.00’da Mudanya iskelesinde başlıyor ve saat 16.30’da yine Mudanya iskelesinde son buluyor. Körfezde akşam turları ise saat 17: 00 de başlıyor ve yine gemini saat 24.00’te Mudanya iskelesine yanaşmasıyla tamamlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Tur imkânından yararlanmak isteyenlerin, oturdukları mahallenin muhtarına kayıt yaptırmaları gerekiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.