Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da kurban pazarında gece nöbeti

Bursa’da İsabey Kurbanlık Pazarında hayvanlarının başında tüm gece nöbet tutan 61 yaşındaki Bekir Çakal, yonca balyaları üzerinde uyuyor.Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde bayrama haftalar kala kurulan İsabey Kurbanlık Hayvan Pazarında...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da kurban pazarında gece nöbeti
Bursa’da İsabey Kurbanlık Pazarında hayvanlarının başında tüm gece nöbet tutan 61 yaşındaki Bekir Çakal, yonca balyaları üzerinde uyuyor.

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde bayrama haftalar kala kurulan İsabey Kurbanlık Hayvan Pazarında hareketlilik her geçen gün artarken pazarlar ilginç görüntülere sahne oluyor. Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden gelerek 14 büyükbaş hayvanı ile pazardaki yerini alan 61 yaşındaki Bekir Çakal, alınan güvenlik önlemlerine ve nöbetçi polis ekiplerine rağmen hayvanlarının yanında kalıyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar uyanık kalan Çakal, yonca balyalarının üzerindeki birkaç saatlik uykusunun ardından sabahın ilk ışıklarıyla uyanıyor.

Hayvanlarla koyun koyuna uyuduklarını anlatan Çakal, "Gece hayvanlarımızın başında yatıyorum. Hayvanlarımızı korumak için yonca balyası üzerinde uyuyorum" dedi

Hayvan fiyatları hakkında da bilgi veren Çakal, "Hayvanlarımızı 10 bin lira ile 15 bin lira fiyat aralığında satıyoruz. Özel bir hayvanımız var. Canlı ağırlığı bin kilogramın üzerinde, onun için de 17 bin lira istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Kardeşlerimiz kazansın"
Yine pazar esnafından Mehmet Efeoğlu ise yabancı merkezli şirketlerden kurbanlık hayvan satın almaktansa Anadolu halkından satın alınması gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarımızdan bazı hususlarda hassas davranmalarını bekliyoruz. Burada bayram sabahı hayvanlarımız uzman kasaplarca kesilip paketlenerek teslim ediliyor. Yapılan bu ibadette vatandaşlar kurbanlıklarını yabancı menşeili firmalardan, marketlerden almaktansa burada Anadolu’da yetişen hayvanları satın alsınlar. Paralarını köylüye kazandırsınlar. Milli birlik ve beraberlik duygularımızın şahlandığı bu dönemde ve mübarek kurban bayramında paralarımız yabancı şirketlere gitmesin, Müslüman kardeşlerimiz kazansın" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.