Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da kayıp engelli kadın için seferberlik

Bursa’nın İnegöl ilçesinde sabah saatlerinde evde çıkan engelli yaşlı kadın için herkes seferber oldu. 8 saat sonra bitkin halde bulunan kadın, sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından ailesine teslim edildi.Hilmiye Mahallesi’nde kardeşi...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da kayıp engelli kadın için seferberlik

Bursa’nın İnegöl ilçesinde sabah saatlerinde evde çıkan engelli yaşlı kadın için herkes seferber oldu. 8 saat sonra bitkin halde bulunan kadın, sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından ailesine teslim edildi.

Hilmiye Mahallesi’nde kardeşi Yaşar Örnek’in evinde yaşayan 55 yaşındaki zihin engelli Zülfiye Örnek, dolaşmak için bu sabah saat 10.00 sıralarında çıktığı evine bir daha dönmedi. Ailesinin ve yakınlarının çevrede yaptığı aramalarda kadının izine rastlanmadı. Haberi alan İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, NAK, AFAD ve İnegöl İHH ekiplerinden destek istedi. 50 kişilik ekip tarafından mahalle merkezinden başlanılan aramalarda dağlık alanlara da girildi. AFAD’ın eğitimli köpeği Depar da aramalarda kullanıldı. Aramalara, kayıp şahsın akrabası olan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz da katıldı. Geniş çaplı aramalar Domaniç yolu üzerinde de devam etti. Saat 18.00’e geldiğinde ise mahalleye 6 kilometre uzaklıkta Domaniç yolu üzerindeki piknik alanında yaşlı kadın bulundu. Ekipler, yaşlı kadını yorgun ve bitkin halde buldu.

Zülfiye Örnek, 112 ekipleri tarafından ayakta sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık durumu iyi olan kadın ailesine teslim edildi.

10 sene evvel de kaybolmuştu

Engelli kadının kardeşi Yaşar Örnek, “Sabah 09.30’da evden gitmiş. Fark edemedik. Komşular görmüş. Aradık, ama bulamadık. Jandarmadan yardım istedik. Mahalle sakinleri, jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri ile aramalar yaptık. 10 sene önce de kaybolmuş, Domaniç tarafında bulmuştuk. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.