Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da katil çobanın cezası belli oldu!

Bursa’da sahte para meselesi yüzünden patronunun oğlunu av tüfeğiyle öldüren çoban ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.Olay, 25 Ağustos 2015 Salı günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 senedir çiftlikte çalışan...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da katil çobanın cezası belli oldu!
Bursa’da sahte para meselesi yüzünden patronunun oğlunu av tüfeğiyle öldüren çoban ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Olay, 25 Ağustos 2015 Salı günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 senedir çiftlikte çalışan Birkan Özdemir (38), bir kişiye 350 lira karşılığında kuzu sattı. Bunun üzerine çiftlik sahibi ile tartışan Özdemir, işten çıkartıldı. 4 gün sonra av tüfeğiyle çalıştığı iş yerine gelen Özdemir, patronu ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine tüfeği çıkartan Özdemir, patronun oğlu Eray Bayramca’yı (18) ağır yaraladı. Yapılan ilk müdahalenin ardından 112 ekipleri tarafından Çekirge Devlet Hastanesine götürülen Bayramca, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

"Silah birden patladı"
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten adam öldürmek, adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanan Birkan Özdemir, son defa hakim karşısına çıktı. Özdemir, daha önceki savunmasında, "Maaşımı zamanında alamıyordum. İşten ayrılmaya karar verdim. Yanlarında 4 yıl çalıştım. Bir ara ayrıldım daha sonra tekrar işe başladım. Fatih Bayramca beni aradı. Çiftliğe gelmemi, elinde sahte para olduğunu söyledi. Arabamla çiftliğe doğru gittim. Çoban olduğum için av tüfeğimi arabamda taşıyordum. Çiftliğe geldiğimde üzerime yürüdüler. Korktum ve arabanın bagajındaki tüfeği aldım. Önce korkutmak için havaya ateş ettim. Sonra beni darp ettiler. Boğuşma sırasında Emir ile karşı karşıya geldik. Silah bir anda patladı. Eray’ın vurulduğunu gördüm. Daha sonra yere düştüm, bana vurmaya başladılar. Ellerimi ayaklarımı bağladılar. Polisler beni kurtardı” diye konuştu.

"Öldürme kastım yoktu, kazayla oldu"
Sanık Özdemir, son sözünde, "Eray Bayramca ile husumetimiz yoktur. Kendisi ile baba-oğul gibiydik. Çiftlikte benim üzerime yürüdüler. Boğuşma esnasında tüfek ateş aldı. Öldürme kastım yoktu, kazayla oldu. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa ’kasten yaşı küçük çocuğu öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Eray’ın babası Fatih Bayramca, mahkeme heyetine teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.