Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da kardeşleri ayıran kaza...

Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçen yıl temmuz ayında güvenlik şeridinde arızalanan motorlarını tamir eden iki kardeşe çarparak Melih Aydemir’in (11) ölümüne, Semi Aydemir’in (19) de yaralanmasına sebep olan sürücü M.S. 6 yıl 8 ay...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da kardeşleri ayıran kaza...
Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçen yıl temmuz ayında güvenlik şeridinde arızalanan motorlarını tamir eden iki kardeşe çarparak Melih Aydemir’in (11) ölümüne, Semi Aydemir’in (19) de yaralanmasına sebep olan sürücü M.S. 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, kararı onarsa sürücü cezaevine girecek.

Kaza, 23 Temmuz Perşembe 2015 yılında Mudanya yolu Tepedevrent mevkinde meydana geldi. 18 yaşındaki Semi Aydemir, 34 BRJ 32 plakalı scooter ile kardeşi Melih’i (11) de alarak Altıntaş’taki yazlıklarından Bademli’deki evlerine doğru yola çıktı. Söz konusu yerde scooterları arızalanan iki kardeş, motoru güvenlik şeridine çekerek tamir etmeye koyuldu. Bu sırada dörtlüleri yanık bir şekilde ilerleyen M.S. (71) idaresindeki otomobil, güvenlik şeridindeki iki kardeşe çarptı. Kaza anı MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Küçük Melih, olay yerinde hayatını kaybederken, ağabeyi Semi Aydemir ise 3 ayrı hastanede toplam 8 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

6 yıl 8 ay hapis cezası
Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “taksirli ölüme sebebiyet vermek” suçundan hakkında 3 ile 15 yıl kadar hapis talebiyle dava açılan 71 yaşındaki sürücü M.S.’nin yargılanması tamamlandı. 4 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilen M.S., ‘normal taksirle bir kişinin ölümü, bir kişinin yaralanma’ suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık daha önceki savunmasında, “Yanımda kimse yoktu. Seyir halindeyken nasıl olduğunu anlamadım. Aniden motosiklet önüme çıktı. Ben orta şeritte seyir halinde iken motosiklete çarpmaya engel olamadım. Motosiklet güvenlik şeridinde değildi. Ben böyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Hareket halindeydi. Benim aracımın önüne geçti. Bu olaydan dolayı üzgünüm” demişti.

Olay günü motoru kullanan Semi Aydemir ise “Olay günü motosikleti ben kullanıyordum. Kardeşim de arkamdaydı. Rampaya çıktığımız esnada motosiklet arıza yaptı. Ben de güvenlik şeridine çektim. Kardeşimle beraber arızasını gidermeye çalıştık. O ara anneme telefon açtım. Daha sonra ne olduğunu anlamadım. Gözümü açtığımda ambulanstaydım. Biz güvenlik şeridinde iken kaza meydana geldi. Motor hareket halinde değildi” diye konuşmuştu.
Mahkeme heyeti, geçen celsede sanık avukatının isteği üzerine incelemek üzere Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderdiği raporlara beklenen cevap geldi. İstanbul Trafik İhtisas Dairesi hazırladığı raporda, şu sözler yer aldı:

"Sanık sürücü yönetimindeki vasıtasıyla standartları yüksek, çok şeritli yol üzerinde seyri sırasında, bu yola gereken dikkat ve özeni göstermediği, aracının hızını, yol, trafik ve vasıtasının teknik özelliğine göre ayarlamadığını, gündüz vakti, görüş alanı açık ve hafif eğimli olan mahalde, tamamen kendi sevk ve idare hatasıyla, aracını yol ve şeridi içinde tutamayarak direksiyon hakimiyetini kaybedip, sağdan yol dışı kalarak emniyet şeridi içinde zorunlu olarak bulunan motosiklete arkadan çarparak kazaya sebebiyet verdiği anlaşılmış olup, dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı hareketiyle olayda asli ve tamamen kusurludur."

Raporda, kardeşinin öldüğü kazada yaralanan motosiklet sürüsü Semi Aydemir’in ise kusursuz olduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.