Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da kadınlar erkeklere taş çıkarttı

Türkiye’de ilk kez kadınlar özel kategorisine de yer verilen 25. Kayapa Rahvan At Yarışları nefes kesen görüntülere sahne oldu.Nilüfer Belediyesi’nin ata sporlarının yaşatılması için düzenlediği Kayapa Rahvan At Yarışları, 25’inci...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da kadınlar erkeklere taş çıkarttı
Türkiye’de ilk kez kadınlar özel kategorisine de yer verilen 25. Kayapa Rahvan At Yarışları nefes kesen görüntülere sahne oldu.

Nilüfer Belediyesi’nin ata sporlarının yaşatılması için düzenlediği Kayapa Rahvan At Yarışları, 25’inci kez geniş katılımla ve artan coşkuyla gerçekleşti. Kayapa Futbol Sahası’nda düzenlenen yarışlarda hem katılımcı hem de izleyici sayısı oldukça fazlaydı. 25. Kayapa Rahvan At Yarışları’na Bursa, Balıkesir, Kütahya, İzmir ve Kocaeli’den toplam 143 at boy gösterdi. Ayrıca bu yıl Türkiye’de ilk kez rahvan at yarışlarında kadınlara özel kategori düzenlendi. Kadınlar özel kategorisinin yanı sıra, tozkoparan, deste, üçlü tay, dörtlü tay, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş olmak üzere toplam 9 kategoride düzenlenen yarışlar nefes kesti.

Yarışları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.
Rahvanların tozu dumana kattığı yarışlar büyük heyecana sahne oldu. En büyük ilgi de kadınlar özel kategorisine gösterildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey eşi Seden Bozbey ile birlikte kadın yarışçıları alkışlarla destekledi.

11 kadın jokeyin katıldığı kadınlar özel kategorisinde birinciliği Melike Özpınar, ikinciliği Sena Maral, üçüncülüğü de Gamze Yüce aldı.
Kadınlar kategorisinde dereceye girenlerin ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey verdi. Kadınlar kategorisi dışındaki diğer 8 kategoride de yarışlar nefes kesti. Büyük çekişmenin yaşandığı yarışlar sonunda baş kategorisinde Cengiz Cing birinci, Mehmet Ali Narlı ikinci, Mehmet Barut üçüncü oldu.

Baş altı kategorisinde Murat Özkan birinci olurken, büyük orta kategorisinde Süleyman Avcı, Mehmet Barut ve Bekir Kaya birinciliği paylaştı. Küçük orta kategorisinde Mehmet Şimşar, deste kategorisinde Ahmet Şahan Örgün, dörtlü tay kategorisinde Ahmet Gökçe, üçlü tay kategorisinde Ali Dedeoğlu, tozkoparan kategorisinde Birol Babanoğlu birincilik aldı.

Birincilere toplam 19 bin 500 lira para ödülünün verildiğinin yarışmada dereceye girenlerin ödül ve kupalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık, Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Osman Günay, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ile Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri birlikte verdi.

Başkan Bozbey, törende ayrıca rahvan at yarışçılığına emek veren 70 yaş üzerindeki 10 kişiye de belge vererek teşekkür etti. Bozbey, “Çeyrek yüzyılı geride bırakan bu yarışlar, Türkiye’nin alanında en çok tanınan yarış olma özelliği taşıyor. O nedenle ilgi büyük, her geçen yıl daha da artıyor. Bu alanda da Türkiye’de ilk olmanın, örnek olmanın gururunu bize tattırdığı ve Kayapa Rahvan’ı kadının varlığıyla taçlandırdıkları için tüm kadın yarışmacılarımıza yürekten bir teşekkür ediyorum ve alkışlıyorum. Önümüzdeki yıllarda yarışlara katılımın daha da artacağına inanıyorum. Kayapa Rahvan, alanında Türkiye’nin en saygın, en bilinen yarışması olarak yoluna devam edecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.