Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da ilk ders 'demokrasi'

Türkiye genelinde 17 milyon öğrenci ders başı yaptı. Öğrencilerin ilk dersi ise "15 Temmuz demokrasi zaferi" oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da ilk ders 'demokrasi'
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri çalan okul zili ile ders başı yaptı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Nedim Öztan İlkokulu'ndaki törene katıldı. Son sınıf öğrencileri, okula ilk defa gelen 1. sınıf öğrencilerini çiçeklerle karşıladı. İlk defa okula adım atan öğrencilerden bazıları anne babalarının yanından ayrılmak istemedi. Yalnız kalmak isteyen küçük kız, babasının kucağında sınıfının yolunu tuttu.

Sınıfa çıkan çocuklar, masalarının üzerinde ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları ile karşılaştı. Sınıfları gezen Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin ilk dersinde 15 Temmuz demokrasi zaferinin öneminden bahsetti. Veli Sarıkaya, “15 Temmuz 2016 hadiselerinden sonra, bu yıl eğitime, milli birlik ve beraberliğimize daha çok dikkat ederek başlıyoruz. 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattık. Bu zaferi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Türkiye’nin varlığı ve bütünlüğünün ilelebet sürmesi için şehitlerimize ve gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır” diye konuştu.

Bursa'da derslik ve öğretmen sıkıntısının olmadığını ifade eden Veli Sarıkaya, "Bu yıl da aynı şekilde sıkıntısız bir şekilde eğitime başladık. Ne derslik ne de öğretmen sıkıntımız var" dedi.

Öğrencilere daha sonra yaşananlarla ilgili video sunumu yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.