Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Halk Otobüslerinde klima krizi

Bursa’da halk ile özel halk otobüsçüleriyle uzun süredir devam eden klima krizi ne zaman sonuca kavuşacak…

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2019 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Halk Otobüslerinde klima krizi

Sevinç ÇELEBİ

“Bursa’da klima sorunu ne zaman çözülecek? Bu soruyu kime soralım… Kimdir bu anlamda nihai kararı verecek ve bu duruma son verecek olan… Çözemeyeceklerse de bilelim…”

Bu sorular Bursa’da her gün otobüslerde yolculuk yapmaya çalışan vatandaşlara ait. Şikâyet özellikle özel otobüsler üzerinden geliyor. Sıcak havalara yolcu yoğunluğu da eklenince… Olanlar oluyor. Bir dokun bin ah işit misali halk bir an evvel çözüm istiyor. Her gün dile getirdikleri sıkıntılarına yanıt tesadüfen ilk ağızdan özel halk otobüsü şoföründen geliyor… İşte N.P.’nin anlattıkları…

BİRDEN FARK ETTİM

2 Temmuz saat 17.30 civarı Dikkaldırım Mahallesi’nden B17 No’lu otobüse bindim. Sıcak havadan bunalmıştım ve otobüsteki serinlikle kendime geldim. Birden fark ettim. Yoksa! Evet, evet. Şaşırtıcı vaziyette klima çalışıyordu. Hâlbuki tüm otobüslerde doğru uygulama bu olmalıydı. Dayanamadım ve şoföre teşekkür ettim.

PATRON AÇMA DİYOR

Böylece klima üzerine sohbet başladı. Şoförün anlattıkları, ortaya koyduğu iddiaları ise akıl almaz cinstendi; “Ben ve benim gibi otobüslerde çalışan tüm şoförler klimayı açma taraftarıyız. Biz istiyor muyuz sanki sıcakta yolculuk yapmak! Ancak otobüs sahipleri buna izin vermiyor. Sürekli; “Kesinlikle klima açmayacaksın” emri geliyor. Sorarlarsa da bozuk dememiz gerektiğini söyleyip duruyor… İki arada bir derede kalıyorum.

Otobüs sahibini dinlesem halk bana düşman kesiliyor. Klimayı açsam akşam fazla yakıt gitti diye işitmediğim kalmıyor… Yine de şu an da gördüğünüz gibi doğru olanı yapıyor ve mümkün oldukça klima açıyorum…”

NEDEN KLİMA AÇIK!

Ve şans bu olsa gerek, şoförle konuşma esnasında gözümün önünde otobüs sahibinden şoföre telefon geliyor ve gerçekten de (biri gammazlamış belli ki)  şoför ‘neden klima açık fırçası’ yiyor…

Gerçekten de kim bu duruma bir ‘DUR’ diyecek!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.