Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da genç kızın Uludağ ile mücadelesi

Bursa Uludağ’da dün öğleden sonra fotoğraf çekmek için karda ormana girdikten sonra kaybolan 23 yaşındaki fotoğrafçı kız 18 saat sonra kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2017 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da genç kızın Uludağ ile mücadelesi

Kaybolduktan sonra ormanda ilerlerken adını kar üzerine yazdığı belirlenen Büşra Boz isimli genç kızı bulmak için bölgede Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, AKUT, NAK ve UMKE ekipleri geniş çaplı arama yaptı.

Edinilen bilgiye göre, amatör fotoğrafçı Büşra Boz dün saat 15.00 sıralarında Sarıalan bölgesinde fotoğraf çekmek için ormana girdi. Fotoğraf çekerek ormanla ilerleyen genç kız, bir süre sonra kayboldu. Kaybolduğunu anlayınca hiç durmadan Sarıalan’dan dere yatağından Kadıyayla’ya doğru yürüyen Boz, güzergah üzerinde geçtiği yerlerde kar birikintileri üzerine ismini yazdı. Gece 22.00 sıralarında ağabeyini arayıp kaybolduğunu söyleyen genç kızın cep telefonunun kapanmasının ardından kendisinden bir daha haber alınamadı. Ağabeyin ihbarı üzerine harekete geçen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri AFAD, AKUT, NAK ve UMKE ekiplerine de haber verip bölgede arama çalışmalarına başladı. 18 saat boyunca aranan genç kızın saatler sonra Kadıyayla-Bursa arasındaki vadide olduğunu belirleyen ekipler uçun süren yürüyüşün ardından yanına ulaştı.

Bitkin halde olan Büşra Boz, ekipleri karşısında görünce "Çok yorgunum uyumak istiyorum" dedi. UMKE ekiplerinin müdahale ettiği Büşra Boz, arama ve kurtarma ekipleri tarafından Bursa’nın Mesken Mahallesi’ne getirildi ve buradan 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Büşra Boz’un bulunmasıyla, olayı öğrenip Bursa’ya gelen ailesi büyük sevinç yaşadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.