Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da fotoğrafçılar dertli...

Bursa Fotoğrafçılar Odası Başkanı Kamil Konuşkan, koronavirüs salgını yüzünden fotoğrafçıların zor durumda olduğunu belirterek, salonların açılmasına rağmen işlerin eskisi gibi olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2020 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2020 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da fotoğrafçılar dertli...

Haber: Özgür Ekinci

Bursa Fotoğrafçılar Odası Başkanı Kamil Konuşkan, Bursa Haber Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Fotoğrafçılık mesleği yapan Oda’ya kayıtlı meslektaşların son aylarda büyük zorluklar yaşadığını söyleyen Başkan Konuşkan şunları söyledi:”Sektörümüz ve meslektaşlarımız KOVİD-19 salgın döneminde çok zor günler geçirdi. Mart ayı başında yeni sezon umuduyla işlerinin açılacağını bekleyen esnafımızın umutları salgının başlaması ile birlikte maalesef yok oldu.  Zaten esnafımız, haksız rekabetin engellenememesi, kayıt dışı  çalışmanın her geçen gün artması, vergi ve KDV yükü altında ezilirken, dükkânlarını bile açamaz hale geldiler. Mart ayının ortasından itibaren siftahsız dükkan kapatan esnafımız evine ekmek bile götüremez hale geldi.

(BURSA FOTOĞRAFÇILAR ODASI BAŞKANI - KAMİL KONUŞKAN)

Evde kal çağrıları, sokağa çıkma yasakları derken, Ramazan Ayı’nı da evinde geçiren esnafımız, normalleşme süreci kapsamında açıklanan Düğünlerin 1 Temmuz itibarı ile yapılabileceği müjdesi ile umutlanmış ve sevinmiştir. Ancak ertelenen ya da iptal edilen düğünler ve albüm çekimleri ile çok zor duruma düşen esnafımız bu ortamda yine umduğunu bulamamıştır. Düğün salonları kapılarını açtı. Düğünler başladı. Salon işletmecileri gerekli tedbirleri alarak iş yapmaya ve hizmet etmeye çalışıyorlar. Bilindiği gibi alınan tedbirler kapsamında takı sırası, dans, toplu fotoğraf çekimleri yasaklamış durumda. Ancak düğün salonlarında çalışan fotoğrafçı esnafımız takı fotoğrafları, çiftlerin dans fotoğrafları gibi acele baskı yaparak sattığı fotoğraflardan para kazanmaktadır ve bu ortamda para kazanmak yerine daha fazla zarar etmektedirler. Salgın sürecinde zor duruma düşen sektörümüz ve esnafımız için Normalleşme sürecinde de bir şey değişmemiştir. Esnafımızı hala zor durumda ve iş yapamaz haldedir. Bu noktada bizim sektörün önünün açılması  gerekiyor. Binlerce insan bu sektörden ekmek yiyor. Hükümetimizden bu mağduriyetlerin giderilmesi için destek bekliyoruz.”

( CAN COLOR PRODÜKSİYON SAHİBİ CAN TANRIVERDİ)

İŞ YAPMA OLANAĞIMIZ KISITLI

Konuya ilişkin konuşan Can Color Stüdyo’nun sahibi Can Tanrıverdi ise, salgından dolayı işlerin durma noktasına geldiğini belirterek şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi salonlar açıldı. Ancak getirilen yasaklar ve kurallar iş yapma olanağımızı kısıtlıyor. Vatandaşlarda bir an önce düğün yapıp kurtulma dedinde. Bundan dolayıda fotoğraf ve video çekme ikinci plana atılıyor. Yani diğer sektörler gibi bizim sektör için de kolaylaştırıcı nefes aldıracak kararların alınması şart.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.