Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da FETÖ'nün İK duruşmasında karar!

Bursa’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) İnsan Kaynakları (İK) duruşmasında, aralarında zabit katibi, mübaşir ve infaz koruma memuru da bulunan 9’u tutuklu 93 sanığın duruşmasında 6 kişi tutuksuz...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da FETÖ'nün İK duruşmasında karar!
Bursa’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) İnsan Kaynakları (İK) duruşmasında, aralarında zabit katibi, mübaşir ve infaz koruma memuru da bulunan 9’u tutuklu 93 sanığın duruşmasında 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında ’FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak’, ’resmi belgede sahtecilik’, ’kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık’ suçlarından aralarında 14 zabıt katibi, 3 mübaşir ve 7 infaz koruma memurunun bulunduğu 93 sanığın yargılanmasına Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Pazartesi günü başlayan ve 5 gün süren duruşmada, mahkeme heyeti, sanıkların çoğunu dinledi. Kod adı Semih olan örgüt lideri Necati U.’nun arandığı davada, iddianamede bir çok ayrıntı yer almıştı. Sanıklar, yakınları ve avukatların katıldığı davanın ardından Miraç B., Hüseyin A., Abdulkadir S., İdris D., Orkun G. ve Hüseyin G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti, İK Derneği’nde yöneticilik yaptığı öğrenilen Ali Rıza Ç., Burhan H. ile Akif G.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti eksik evrakların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.