Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da FETÖ bilançosu!

Bursa’da FETÖ bağlantısı olduğu tespit edilen 110 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan 55’i tutuklanırken, 65’inin ise sorguları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da FETÖ bilançosu!
Bursa’da FETÖ bağlantısı olduğu tespit edilen 110 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan 55’i tutuklanırken, 65’inin ise sorguları sürüyor

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından Bursa’da FETÖ terör örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonlar bütün hızıyla sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ terör örgütü bağlantısı oldukları tespit edilen ve aralarında hakim, savcı, asker, polis, zabıt katibi, din adamları ve devlet memurlarının olduğu belirlenen 110 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltındaki zanlılardan 55’i tutuklanırken, 65’inin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi

3 kişinin üzerinden okunmuş dolar çıktı
FETÖ/PDY üyesi oldukları belirlenen ve yaptıkları usulsüz dinlemelerle edindikleri istihbari bilgileri bürokrat ve iş adamlarına baskı kurmakta kullandıkları belirlenen aralarında eski Bursa Tem Şube Müdürü Murat Ç.’nin de aralarında bulunduğu 3 kişinin üzerinde Fethullah Gülen tarafından okunmuş olduğu iddia edilen 1 dolar çıktı.

Terör örgütünün ele başı tarafından sözde "Bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" maksadıyla okunarak ABD’den Bursa’ya gönderildiği değerlendirilen paraların 3’ünün de F serisi olması dikkati çekti. Daha önce Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yapan Murat Ç.’nin, üzerinde bulunan 1 doların çocuklarının olduğunu, yırtmasınlar diye cüzdanında taşıdığını söylediği öğrenildi. Öte yandan F serisi diğer iki 1 doların ise üst seviyede mevki sahibi iki sivil memurun üzerinden çıktığı belirtildi.

Dün ve bugün 48 kişi gözaltına alındı
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde, dün ve bu sabah aralarında zabıt katibi, polis, öğretmen ve vergi dairesi memurlarının da yer aldığı 38 kişiyi gözaltına almıştı. Akşam saatlerinde FETÖ bağlantısı olduğu belirlenen 10 kişinin daha gözaltına alındığı, iki günde gözaltına alınan kişi sayısının 48’e yükseldiği belirtildi.

Öte yandan gözaltına alınan kişilerin arasında eski Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten ile birlikte 1 yüzbaşı bir teğmen ve 2 astsubayın olduğu, Uludere olaylarının ardından Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’ne vekaleten atanan Erten’in darbe girişiminin ardından görevinden uzaklaştırıldığı ve bu gün öğle saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Erten’in yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.