Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da engelliler için iş kurdu, eleman bulamadı

Bursa’da bir girişimci, engellilerin evlerinde oturup reklam izleyerek para kazanacakları iş geliştirdi, ama bu işte çalışacak eleman bulamadı.S

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da engelliler için iş kurdu, eleman bulamadı
Bursa’da bir girişimci, engellilerin evlerinde oturup reklam izleyerek para kazanacakları iş geliştirdi, ama bu işte çalışacak eleman bulamadı.

Serkan Tatar, geliştirdiği iş ile engelli, engelli aileleri ve bebekli kadınlara evlerinde reklam izleyerek para kazanabilecekleri iş geliştirdi. Ancak İş-Kur’a eleman temini için başvurduğunda bu talebi reddedildi.

Serkan Tatar, eleman temin edilirse engellilere ayda bin 300 lira kazandırabileceğini söyledi. Türkiye’de engellilerin evlerinde oturup reklam izleyerek para kazanacakları bir iş geliştirdiğini ifade eden Serkan Tatar, “Elaman temin etmek için İş-Kur’a müracaat ettim. Eleman temin edemeyeceklerini söyleyip, bizim eleman ilanları ve sicil kaydımızı sildiler. Şirket olarak bizim evraklarımız tam, eksiğimiz yok. Hiçbir kanunî engelimiz olmamasına rağmen, İş-Kur tarafından eleman talebimiz reddedildi. Bundan dolayı şirket olarak zarar ettik. Engelli, engelli aileleri ve bebekli kadınlara evde çalışma imkanı sağlamayı ve Türkiye ekonomisine çok büyük katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projemizin asıl gayesi buydu. Evde reklam seyrederek, anket çözerek ve sitemiz üzerinden değişik aktivitelerde bulunarak vatandaşların çalışmasını sağlayacaktık. Vatandaşlar bizim sitemizden belirlediğimiz saatler arasında reklam izleyerek aylık bin 300 lira kazandıracaktı. Biz çağrı merkezimizi kurduk, kanunen ne gerekiyorsa yaptık, ama maalesef eleman talebimiz reddedildi. 5857. maddeye göre bizim talebimizi reddetmişler. Bu projeyi gerçekleştirebilirsem engelli ve ailelerine büyük katkım olur” dedi.

Yetkililer, işletmelerin sanal ortamda evde işçi istihdamıyla alakalı bir kanun maddesi olmadığı için Serkan Tatar’ın talebinin reddedildiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.