Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Emre'ye sahip çıktılar...

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde çevreye zarar verdiği için babası Cemal Şahin tarafından el ve bacaklarından kanepeye bağlanarak kontrol edilmeye çalışılan akıl hastası 21 yaşındaki Emre Şahin'e İnegöl Kaymakamlığı sahip çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Emre'ye sahip çıktılar...
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde çevreye zarar verdiği için babası Cemal Şahin tarafından el ve bacaklarından kanepeye bağlanarak kontrol edilmeye çalışılan akıl hastası 21 yaşındaki Emre Şahin'e İnegöl Kaymakamlığı sahip çıktı. Şahin, İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki kontrolün ardından Bursa Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Baba Cemal Şahin, daha önce de oğlunun hastaneye sevk edildiğini ancak 10 gün sonra yine kendisine teslim edildiğini bildirerek, tedavinin bu kez uzun süreli yapılmasını istedi.

İnegöl'de Mahmudiye Mahallesi'nde oturan 68 yaşındaki Cemal Şahin, akıl hastası olan ve son 10 yıldır çevresine zarar veren oğlu Emre Şahin'i saldırganlaştığı zaman evde el ve bacaklarından kanepeye bağlıyor. Bırakması halinde oğlunun evdeki tüm eşyaları kırıp önüne gelen herkese saldırdığını söyleyen Cemal Şahin, onun tedavi görmesi için getirildiği Devlet Hastanesinde iki hastayı dövdüğünü birinin kalçasını kırdığını söyledi.

"Saldırınca ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresiz kalıyorum" diyen Cemal Şahin "Emre'de 7 yaşından sonra epilepsi nöbetleri başladı. Daha sonra zihinsel rahatsızlıklar kendisinde gözlendi. İlkokuldan ayrılmak zorunda kaldı. Okuma-yazma bilmiyor. Son 10 yıldır durumu çok kötü. Bazı günler saldırganlaşıyor o zaman kontrol edemiyorum. Çaresiz kalıyorum. Zorunlu olarak kendisini evdeki kanepeye elinden ve bacaklarından bağlıyorum. Eşim Hülya ve erkek kardeşi kötü olduğu günlerde eve gelemiyor. Geldikleri zaman da odalarına çekilip kapılarını kilitliyorlar. Ben oğlum ile baş başa kalıyorum. Kriz geldiği dönemlerde bana da saldırıyor. Dövüyor. Gözümü çıkartacaktı. Artık yaşlandığım için gücüm yetmiyor. Bizi öldürmesinden korkuyorum."

'HASTANEYE YATIRSINLAR'

İnşaatlarda işçi olarak çalıştığını, oğlunun rahatsızlığı nedeniyle artık işe gidemez olduğunu evinin geçimini ise temizlik işine giden eşi ve fabrikada çalışan oğlunun karşıladığını belirten Cemal Şahin, "Emre'nin Muğla'da bulunan ağır ruh ve sinir hastalarının tedavi gördüğü hastaneye yatması gerekiyor. Burada da yer yok. Bana hastaneye ek bina yapılacağını ve 1.5 ay içersinde tamamlanacağını söylediler. En azında bu süre içersinde Emre'yi bir başka hastaneye yatırmalarını istiyorum" dedi.

Emre Şahin'in durumunun haber olarak gazetelerde yayınlanmasının ardından İnegöl Kaymakamlığı akıl sağlığı yerinde olmayan gencin tedavi için çalışma başlattı.

Babası Cemal Şahin ve bir emniyet mensubu eşliğinde Devlet Hastanesine getirilen akıl hastası genç, Psikiyatri uzmanı tarafından kontrol edildi. Psikiyatri uzmanı, yaptığı kontrol sonucunda akıl hastası genci Bursa Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk etti.

Gözü yaşlı baba Cemal Şahin, "Bir süre önce devletimizden yardım istedim. Bu gün İnegöl Devlet Hastanesi'nde psikiyatri doktoru kontrol etti. Bursa Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Daha önce de böyle olmuştu. 10 gün içerisinde taburcu ettiler. İnşallah bu sefer böyle olmaz, uzun süreli tedavi edilir. Aynı problemi artık yaşamak istemiyorum. İki ay sonra Fethiye'de yapılmakta olan bakım merkezi tamamlanarak hizmete alınacağı söylendi. Çocuğumun oraya gitmesi için gerekli evraklar tamamlandı. İki ay boyunca şu anki sevk edilen hastanede tedavi görmesi lazım. İki ay sonra devlet bakım merkezine gönderilecek. Bu sevk edildiği hastaneden de taburcu edilirse yine çevreye ve bize zarar verecek. İnşallah Fethiye bakım merkezine kadar Bursa Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi görür. Evimi ocağımı dağıttı, koluma zarar verdi" dedi.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça'ya da teşekkür eden Cemal Şahin, oğlunu polis nezaretinde Bursa'ya götürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.