Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da dikkat çeken sergi...

TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde, farklı dönemlere ait 3 bin 500 terazi, ağırlık ve ölçü aletlerinden oluşan 'Kantarın Topuzu' sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da dikkat çeken sergi...
35 yıllık koleksiyonunu sergiye sunan yüksek mimar ve koleksiyoner Naim Arnas serginin ev sahipliğini yaptı. Farklı dönemlere ait teraziler, ağırlıklar, ölçü aletlerinden oluşan “Kantarın Topuzu” sergisinin açılışına TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Özlükurt, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’un yanısıra çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin ilk görücüsü Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç olmuştu.

TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu yarım asırdır Türkiye otomotiv sektörüne ve ekonomisine katkı sağladıklarını, yeni yatırımlarla bu katkıyı artırdıklarını belirterek, "Aynı zamanda toplumsal gelişimi desteklemek amacıyla, sosyal sorumluluk projelerimizde özellikle; spor, eğitim ve kültür-sanat alanlarına odaklanıyoruz. Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, teknolojinin, kültürel değerlerimizin ve tarihimizin nasıl birleştiğini ortaya koyan mekanlardan biri. Müzemiz 2002 yılından bu yana, Anadolu’da tekerlekli ulaşımın günümüz otomotiv sanayiine dönüşümünün hikâyesini her yıl on binlerce ziyaretçiyle paylaşıyor. Ayrıca özenle gerçekleştirilen temalı sergiler vasıtası ile tarihimize ve toplumsal hayatımıza değişik bir pencereden bakılmasını sağlayarak izleyenlere farklı bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor" dedi.

Tarihi milattan önce 5 bin yılına kadar dayanan terazilerin sadece dünyayı değiştiren ve ekonomik hayatı şekillendiren bir gereç olarak değil; tarih boyunca ilişkilendiği adalet, denge, hassasiyet gibi kavramlarla; felsefeye, bilime ve sanata ilham veren bir simge olduğunu kaydeden Erdolu, "Terazilerin hikayeleri dünyada, adaletin, dengenin, değer biçme ihtiyacını insanlık tarihinin en eski sayfalarına kadar uzandığını gözler önüne sermektedir. Ağırlık kavramı ayrıca günümüzde otomotiv sektörü için de çok önemlidir. İklim değişikliği ve müşterilerin yüksek performans beklentileriyle birlikte araç hafifletmenin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Otomobil ağırlık öngürüleri artık otomobil tasarımının ayrılmaz bir parçasıdır” diye konuştu. .

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Özlükurt da sergide emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
Açılış töreninin ardından davetliler, yüksek mimar Naim Arnas'ın yaklaşık 35 yıla dayanan çalışmasıyla bir araya getirdiği 3 bin 500 farklı terazi, ağırlık ve ölçü aletlerinin bulunduğu sergiyi gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.