Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da dehşeti 'oyuncak'la saçmış...

Bursa’da geçtiğimiz gün kapanma saatine yakın girip uzun süre beklediği PTT şubesinden silah zoruyla 8 bin lira gasp eden soyguncu, dün gece İzmir Yolu kenarında otobüs beklerken yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da dehşeti 'oyuncak'la saçmış...

Bursa’da geçtiğimiz gün kapanma saatine yakın girip uzun süre beklediği PTT şubesinden silah zoruyla 8 bin lira gasp eden soyguncu, dün gece İzmir Yolu kenarında otobüs beklerken yakalandı. Evli ve 2 çocuk babası 33 yaşındaki soyguncu H.K. ‘nın tekstil fabrikasında çalıştığı soygunu oyuncak tabanca ile gerçekleştirdiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz gün merkez Yıldırım ilçesine bağlı Emirsultan Mahallesi Narlı Sokak’taki PTT Şubesi’ne kapanmasına yakın gelen kimliği belirsiz bir kişi, görevli memurların para sayımı yaptığı sırada silahını çekip bankoların arkasına geçti. Ş.S isimli hamile bayan memuru da yere düşüren zanlı kasalardaki paraları alıp kaçtı.
Olaydan sonra harekete geçen gasp büro ekipleri zanlının PTT şubesine 50 metre mesafedeki bir taksi durağından taksiye bindiğini ve Altıparmak Caddesi üzerinde taksiden indiğini tespit etti. Şahsı güvenlik kameralarından takip eden gasp büro dedektifleri zanlının cadde üzerindeki bir GSM firmasına fatura ödediğini tespit etti. Şahsın ödediği faturadan 33 yaşında tekstil işçisi H.K. olduğunu tespit eden ekipler zanlının soygunu gerçekleştirdiği PTT şubesi yakınlarında oturduğunu bir süredir Görükle’deki arkadaşlarının yanında kaldığını belirledi. Şahsı takibe alan polis dün gece İzmir Yolu üzerinde otobüs beklerken yakaladı. H.K.’nın üzerinde yapılan aramada PTT’ den gasp ettiği belirlenen Bin 600 lira para ele geçirildi.

Oyuncak tabancayla soygun yapmış
Emniyet Müdürlüğüne götürülen H.K.’nın alınan ilk ifadesinde soygunu oyuncak tabancayla yaptığı ortaya çıktı. H.K’nın olaydan sonra Yeşil Mahallesindeki bir çöp kutusuna attığını söylediği oyuncak tabanca polis ekipleri tarafından bulunamadı.
Öte yandan evli ve 2 çocuklu H.K’nın gasp ettiği 8 bin liranın 5 bin 500 lirası ile olay günü arkadaşına borcunu ödediği, geri kalan parayla üzerine kıyafet alıp telefon faturası borcunu yatırdığını söylediği öğrenildi. Soygunda kullandığı tabancanın oyuncak olduğunu ve olay yeri yakınlarındaki bir çöp kutusuna attığını iddia eden H.K, PTT şubesine elektrik faturasını yatırmak için geldiğini, 85 liralık elektrik faturasını yatırdıktan sonra doğalgaz ve su faturalarını yatıracak parası kalmayınca bunalıma girip üzerindeki oyuncak tabancayla soygunu yaptığını anlattı. Olayı planlamadığını iddia eden H.K olay günü üzerinde bulunan oyuncak tabanca ile alakalı olarak ise “ Tabancayı bir gün önce aldım. Oğluma verecektim. Ancak eve gittiğimde çocuk uyuyordu. Üzerimde kalmış” dediği öğrenildi.
Emniyetteki ifadesi tamamlanan H.K. silahlı gasp suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.