Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da çobanlıktan parti liderliğine...

BURSA’da çobanlık yapan Serdar Okuyucu koyun güttüğü sırada gördüğü dolunaydan etkilenerek ’Dolunay’ adında parti kurdu. 60 ilde örgütlenen partinin hedefi 2019 yılında yapılacak seçimlere katılabilmek.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da çobanlıktan parti liderliğine...
AK Parti’nin kurulma sürecinde Mudanya Gençlik Kolu kurucu başkanlığı yapan Serdar Okuyucu, 2009 yılında partiden ayrılarak HAS Parti Mudanya İlçe Başkanı oldu. Ancak HAS Parti’nin AK Parti’ye katılma kararı almasının ardından Okuyucu, Mudanya’da bir çiftlikte çobanlık yapmaya başladı. 2 yıl boyunca 200 koyuna çobanlık yapan Okuyucu, bir akşam koyunları otlattığı sırada dolunaydan etkilenerek parti kurmaya karar verdi. O akşam kalemi eline alan Okuyucu parti tüzüğünü hazırladı ve partisinin adını 'Dolunay' koydu. 2015 yılında resmi olarak kurulan Dolunay Partisi 60 ilde teşkilatlandı.

'PARTİ BAŞKANI DEĞİL ÇOBAN'

Ördekli Kültür Merkezi’nde 60 il başkanına yetki belgesini veren Serdar Okuyucu, bir parti başkanı değil çoban olduğunu ve halkın kendisini böyle tanıması gerektiğini söyledi. Bir zamanlar siyasette aktif olduğunu aktaran Okuyucu, "2001 yılında AK Parti’nin kurucu üyelerinden biriyim. 2009 yılına kadar gençlik kolları başkanlığı yaptım. Daha sonra Has Parti’de siyaset yapmaya başladım. Ancak parti kapatılma kararı alınca kendimi doğaya bıraktım" dedi.

'BİR GECE DOLUNAYI GÖRÜNCE'

Serdar Okuyucu, 'Parti kurma fikrinin nereden geldiğini de şöyle anlattı:

"Bir gece koyunları güderken dolunay o kadar güzel doğdu ki. Işığı çok güzeldi. Bir anda aklıma parti kurmak geldi. Ve partimin ismini Dolunay koydum, Şu anda 60 ilde teşkilatlandık. Bu da bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki günlerde 81 ilin tamamında parti teşkilatlanmasını yapacağız" diye konuştu.

'AMACIMIZ İKTİDAR OLMAK'

İktidara talip olduğunu söyleyen Serdar Okuyucu, "Amacımız meclise girmek ya da mecliste muhalefette kalmak değil, amacımız iktidar olmak. Bu ülkenin bizim gibi halkın içinden doğan siyasetçilere ihtiyacı var. Amacımız teşkilatlanmayı tamamlayıp 2019 yılında yapılacak seçimlere girebilmek ve bu seçimlerde tek başımıza iktidar olmak" dedi.

ÇOBANLIĞI BIRAKMADI

Parti kurduktan sonra çobanlığı bırakmayan Okuyucu, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde kendisine ait küçük bir çiftlik kurduğunu ve kendi koyunlarına çobanlık yaptığını söyledi. Okuyucu, doğanın kendisini mutlu ettiğini belirterek çobanlığa devam edeceğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.