Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da çiftçiye Büyükşehir desteği

Bursa’da ceviz üretimi yapılan bölgeler için Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan otomatik ceviz soyma makineleri, düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da çiftçiye Büyükşehir desteği
Bursa’da ceviz üretimi yapılan bölgeler için Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan otomatik ceviz soyma makineleri, düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı hedef alan hizmetlerine devam ediyor. Kırsal kesimde yaşanan göçün önlenmesi için üreticiyi destekleyen Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere bugüne kadar çilek fidesi, arı kovanı, koyun ve yem dağıtımı, sera naylonu, çatı malzemesi, buzağı kulübesi, koza askısı ve ceviz fidanı gibi pek çok destek sağlamıştı. Ceviz üretim bölgeleri için satın alınan 15 otomatik ceviz soyma makinesi daha, üreticilerle buluştu. Makinalar, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Arabayatağı Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

"Gece gündüz faaliyet gösteriyoruz"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimin Büyükşehir’le birlikte adım adım kalkındığını söyledi. Bir yandan alt ve üst yapı yatırımlarını tamamlarken diğer yandan kırsal kesimin kalkınması yönünde tüm kaynakları seferber ettiklerini belirten Başkan Altepe, bu konudaki faaliyetleri hız kesmeden sürdürdüklerini ifade etti. Bütünşehir Yasası kapsamında ilk Kırsal Kalkınma Dairesi’ni ve Tarım AŞ’yi Bursa’nın kurduğunu, bu kurumlar aracılığıyla köylü ve çiftçi için ne yapılması gerekiyorsa yerine getirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, “Tarlada verimin artması, üretimin daha kaliteli olması, ambalajlanması ve dünya pazarlarında değerinde pazarlanması için hedefimize ulaşma noktasında gece gündüz faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Bursa’nın tüm ürünleriyle kendini göstermesi, bir sebze ve meyve deposu olması yönünde bir yandan yatırım yaptıklarını diğer yandan da köylü ile çiftçinin ihtiyacı olan malzemeleri temin ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Daha önce salça makinası, tohum ve fide malzemeleri, çilek dikimiyle ilgili cihazlar vermiştik. Şimdi de ceviz bölgeleri için 15 adet ceviz soyma makinasını talep eden üreticilerle buluşturuyoruz. Arkasından salça makinaları teslim edilecek. Daha sonra talep edilen diğer malzemeler de birer birer temin edilerek hak sahiplerine ulaştırılacak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.