Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da cenazeler sokaktan kalkıyordu, 39 yıl sonra...

Bursa’da avlusu olmadığı için cenaze namazları sokakta kılınan Rusçuk Camii 39 yıl sonra avlusuna kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da cenazeler sokaktan kalkıyordu, 39 yıl sonra...
Merkez Osmangazi İlçesi Şahabettin Paşa Mahallesi’nde 1877 yılında Rusçuklu Mustafa Efendi tarafından yaptırılan, 1996 yılında da mahalle halkı tarafından yeniden inşa ettirilen Rusçuk Camii'nin avlu kısmı bulunmadığı için yıllardır cenaze namazları sokak üzerinde kılınıyordu. Cami cemaatinin pek çok kez durumu söylemesine karşın mevcut yerel yönetimler yer olmadığı için bugüne kadar bu konuyla ilgili bir gelişme sağlayamadı.

39 sene sonra konuyu tekrar ele alan Osmangazi Belediyesi, caminin hemen yanındaki 3 katlı binayı 181 bin lira bedelle kamulaştırıp avlu olarak geri kazandırdı.
Rusçuk Camii çevre düzenlemesi kapsamında 150 metrekarelik 3 katlı binayı kamulaştırıp bahçe olarak camiye kazandırdıklarını anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Selimiye, İntizam ve Şahabettin Paşa Mahallelerinde kamulaştırma çalışmalarıyla nefes alınabilecek yeni mekanlar inşa ediyoruz. Bu bölgeler 30 40 yıl önce inşa edilirken yeşil alan bırakılmamış. Rusçuklu Camii yanında kamulaştırdığımız alanı da camiye avlu olarak kazandırdık” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.