Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Çanakkale sergisi duygulandırdı

Bursa’da, “1. Cihan Harbi Cepheleri ve Çanakkale Muharebeleri Fotoğrafları Sergisi” açıldı.Tayyare Kültür Merkezi’ndeki sergi Kerim Altun’un arşivinden derlenen fotoğraflardan oluşuyor. Büyük zaferin 103 yıl sonra bir kez daha dünya...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Çanakkale sergisi duygulandırdı

Bursa’da, “1. Cihan Harbi Cepheleri ve Çanakkale Muharebeleri Fotoğrafları Sergisi” açıldı.

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki sergi Kerim Altun’un arşivinden derlenen fotoğraflardan oluşuyor. Büyük zaferin 103 yıl sonra bir kez daha dünya kamuoyuna hatırlatılması hedefleniyor. Sergide savaş yıllarına ait görüntüler, askeri malzemeler ziyaretçilere aktırılıyor. Sergide ayrıca Çanakkale Savaşları sırasında Edremitli Halil Çavuş’un yaşadığı ve okuyanları derinden etkileyen ‘kuru fasulye’ hatıratı da gerçek objelerle teşhir ediliyor. 1914’te 1. Dünya Savaşı’yla başlayıp, 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar devam eden milli mücadele savaşlarının ilki ve en önemlisi olan Çanakkale Savaşları’nın tüm yaşanmışlıkları, açılan sergide ele alınıyor. Fotoğraf ağırlıklı sergide, kahraman şehit ve gazilerimizin destansı mücadelesi özet bilgilerle veriliyor.

Çanakkale Savaşları’nın dünya ve ülkemiz açısından öneminin resmedildiği sergi, 19-24 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.