Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Büyükşehir'den kırsal turizm hamlesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles Gelemiç Kırsal Turizm Projesi’nde yer almak isteyen vatandaşları Ankara'nın Beypazarı ilçesine götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Büyükşehir'den kırsal turizm hamlesi
Beypazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Gelemiç sakinleri, oluşturulan turizm modeli hakkında merak ettiklerini uzmanlardan dinledi. Yılda ortalama 150 bin kişi tarafından ziyaret edilen müzelerde sergilenen ürünlerin yanı sıra kültürel faaliyetler de Bursa heyetine anlatıldı. Ziyaretçiler, Beypazarı Belediyesi Halk Evi’ndeki kırsal turizm sunumunu da ilgiyle izleyerek, Beypazarı’nda uygulanan turizm konsepti hakkında bilgilendirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü N. Nur Çakır’ın da katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla, köklü tarihi, kültürel nitelikleri, coğrafi unsurları ve yetiştirilen tarım ürünleri ile kırsal turizm alanında güçlü bir altyapıya sahip olan Gelemiç Mahallesi’nin turizmde yeni bir alternatif olması hedefleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında inşasına başladığı mahalle konağı, yöresel ürünlerin servisinin ve satışının yapıldığı, kültürel değerlerin yaşatılması için faaliyetlerin düzenlendiği ve turizm alanında farklı sportif aktivitelerin gerçekleştirildiği pilot bir merkez olacak. Oluşturulan merkezle birlikte macera turizmi alanında sunulacak olan Yörüklerin İzinde Trekking Parkuru, Gelemiç Spor Tırmanış Bahçesi ve uluslararası alanda ün kazanmış mağaraların turizme açılması ile birlikte Gelemiç turizm için cazip hale gelecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.