Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Büyükşehir'den bir tesis daha

Gemlik Karacaali’deki eski izcilik kampının bulunduğu alan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 55 odalı, içinde kafeterya, restoran ve toplantı salonu bulunan ayrıcalıklı bir tatil köyüne dönüştürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursalıların denizden daha fazla istifade edebilmesi adına sahil bölgelerine kazandırdıkları tesislere bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Büyükşehir'den bir tesis daha
Bursa Büyükşehir Belediyesi, sahil turizminin canlanması hedefiyle bir tesis de Gemlik Karacaali’ye kazandırıyor. Narlı Sosyal Tesisleri’nin konaklama hizmetinin yoğun talep görmesinin ardından vatandaşların bu yöndeki taleplerinin karşılanması amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, tahsisini aldığı Karacaali’deki eski izcilik kampının bulunduğu alanı da ayrıcalıklı bir tatil köyüne dönüştürüyor. Daha önceden Anadolu Üniversitesi’ne tahsisli olan alanın tahsisini alan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı sil baştan düzenliyor. Eski binalar tepeden tırnağa yenilenirken, bölge 55 odalı, yaklaşık 150 kişinin konaklayabileceği, içinde kafeterya, restoran ve toplantı salonu da bulunan bir tatil köyü oluyor.

Sahillerin değeri artıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte Karacaali’de devam eden sosyal tesis çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa’nın bir sahil kenti olarak anılması için Mudanya, Gemlik ve Karacabey sahillerindeki çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Başkan Altepe, bir taraftan deniz suyunun temizliği, sahillerin düzenlemesi çalışmaları devam ederken, diğer taraftan sahil bölgelerine yeni yeni tesisler kazandırdıklarını söyledi. Bursalıların denizden daha fazla istifade etmesi amacıyla Karacaali’deki eski izcilik kampını da sosyal tesise dönüştürmeye başladıklarını dile getiren ¬Başkan Altepe, “Yaklaşık 10 bin metrekare alandaki tüm binaları tepeden tırnağa yeniliyoruz. Yaklaşık 150 kişinin kalabileceği 55 odaları bir tatil köyü oluşturuyoruz. Halkımız burada rahatlıkla tatillerini yapıp, denize girebilecek. Çalışmalar artık son aşamaya geldi. 1,5 - 2 ay içinde bitmiş olacak. İnşallah önümüzdeki yaz halkımız buranın da keyfini çıkarmaya başlayacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.