Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da bugün de yıkım vardı

Osmangazi Belediyesi, ilçede çıkmaz sokakları açarak ulaşımı rahatlatacak çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.Yunuseli Mahallesi Yeditepe sokak üzerinde bulunan ikişer katlı 2 bina, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da bugün de yıkım vardı
Osmangazi Belediyesi, ilçede çıkmaz sokakları açarak ulaşımı rahatlatacak çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yunuseli Mahallesi Yeditepe sokak üzerinde bulunan ikişer katlı 2 bina, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkılarak, hem çıkmaz sokak ulaşıma açıldı, hem de Kanalıcı Camii’nin çevresine rahat bir nefes aldırılmış oldu. Çarpık ve plansız yapılaşma sonucu ulaşım engeli teşkil eden çıkmaz sokakları açarak ulaşımı rahatlatmak, meydan ve cami çevre düzenleme çalışmaları gibi işler için ciddi kamulaştırmalar gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi Yeditepe sokak üzerinde kamulaştırma işlemleri tamamlanan iki binayı yıkarak çıkmaz sokağı ulaşıma açtı. Toplam 200 metrekarelik bir alanı kapsayan kamulaştırma için mülk sahipleri ile sağlanan anlaşmanın ardından gerçekleştirilen yıkımla, Samet Sokak ile Kanalıcı Caddesi arasında kalan ve çıkmaz sokak olan Yeditepe sokak ulaşıma açılırken, aynı zamanda camii çevresinin de rahat bir nefes alması sağlanacak.

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için ciddi kamulaştırma gerçekleştirdiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Mahallelerimizi rahatlatan çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Yapılaşmanın yoğun olduğu ilçemizde, birçok mahallemizde kamulaştırmalar sonucu elde ettiğimiz alanlara park, meydan ve yollar yapıyoruz. Yunuseli Mahallesi’ndeki Yeditepe Sokak, plansız yapılaşma sonucu inşa edilen iki ev nedeniyle çıkmaz sokak halini almış. Ayrıca, bitişiğindeki Kanalıcı Camii de, çevresini saran binaların arasında sıkışıp kalmış durumdaydı. Yapılan çalışmalar sonucu, Yeditepe sokak üzerindeki iki bina, mülk sahipleri ile yapılan görüşmelerin ardından kamulaştırılarak yıkıldı. Böylece, hem Samet Sokağı Kanalıcı caddesine bağlayan Yeditepe Sokak ulaşıma açıldı, hem de cami çevresi rahatlamış oldu” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.