Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Başkan'ın adı böyle yaşayacak...

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın adına yaptırılan devlet hastanesinin yüzde 90’ının bittiğini ve yıl sonuna kadar hizmete gireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Başkan'ın adı böyle yaşayacak...
Bursa’nın Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, basın mensupları ile kahvaltıda biraya geldi. İlçede yapılacak projeler hakkında bilgi veren Işık, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede vefat eden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız adına yaptırılan devlet hastanesinin yüzde 90’ının bittiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Allah’ın izniyle Ağustos sonu itibariyle de bakanlığımıza teslim edilecek. 75 yataklı, 18 tane yoğun bakım ünitesi, 4 ameliyathane, 2 tane özel oda var. Zaman geçiyor, insanlar her şeyi unutuyor. Bizim için emeği çok büyük olan Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun tamamen kişisel çabalarıyla biz buraya bir hastane kazandırdık. Ona da ahde vefa olsun diye caddenin ismini Dr. Mehmet Müezzinoğlu Caddesi olarak değiştirdik. İnşallah açılışında da kendisine sunacağız."

“İnsanlar Gürsu’yu seviyor”
Gürsu’nun geçtiğimiz yıl Bursa’nın en çok göç alan ilçesi olduğunu kaydeden Işık, “İnsanlar Gürsu’yu seviyor. Gelenlere niye Gürsu’yu tercih ettiklerini soruyorum. Sadece bir bölge değil, her bölgeden geliyorlar. Ahıskalısı, Karadenizlisi, Erzurumlu, Vanlı, Muşlu geliyor. Bir bölge yok. 6 bine yakın Suriyeli misafirimiz var” diye konuştu.

“Gürsu arsa fakiri”
Eğitime önem veren bir belediye olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Işık, “Gürsu arsa fakiri olduğu için yer bulmaya çalışıyoruz. Jandarma bölgesi dediğimiz yere gerçekleştirebilirsek 17 dönümlük bir araziye eğitim köyü yapmayı planlıyoruz. Yerimiz yok ama ihtiyacımız çok. 4 okul olarak düşünüyoruz” dedi.

“Kafir boş durmuyor”
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine ilişkin de görüşlerini aktaran Işık, “Kafir boş durmuyor. 100 yıl önce de vardı, 200 yıl önce de vardı. Bugün de var. O günkü şartlar değişikti, bugünkü şartlar değişik. Allah’a çok şükür insanlar özellikle medyadan anında bilgi alabiliyorlar ve Reis’ine sahip çıktılar. Bunu da gördük. Reis’imiz davet etmeden önce bile belediyeden anons etmeye başladık. Bununla ilgili tepki de almıştık. O günkü idarecilerin hepsini içeriye aldılar ama bu anonslar medya üzerinden çağrılması, insanların Reis’ine, vatanına sahip çıkmasının büyük bir örneğini yaşadık. Biz burada mutluyuz ama Türkiye’nin düşmanları da senaryo gerçekleşmediği için perişan haldeler. Allah bir daha bunlara fırsat vermesin ama bizim de daha uyanık olmamız lazım. Bir daha bu aşamaya gelmeden, tespit edip bitirmemiz lazım. Yoğun bir çalışma devam ediyor. Hem belediye hem de emniyet, istihbaratları da değerlendiriyoruz. Allah’ın izniyle en kısa zamanda Reis’imiz de söylemişti ‘inlerine ineceğiz’ diye, şimdi inlerinin inine indik hepsini temizliyoruz inşallah” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.