Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da anne kız sınıf arkadaşı oldu

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan İngilizce kursu, anne ve kızını sınıf arkadaşı yaptı. 41 yaşından sonra İngilizce öğrenmek için kursa yazılan Hatice Karaca, 20 yaşındaki kızı Sena Karaca’yı...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da anne kız sınıf arkadaşı oldu
Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan İngilizce kursu, anne ve kızını sınıf arkadaşı yaptı. 41 yaşından sonra İngilizce öğrenmek için kursa yazılan Hatice Karaca, 20 yaşındaki kızı Sena Karaca’yı da kursa kayıt yaptırınca, aynı sırayı paylaşan öğrenciler oldular.

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği İngilizce kursuna katılan Hatice Karaca, kızı Sena Karaca ile birlikte hem sınıf arkadaşı olmanın, hem de yıllar sonra İngilizce öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. 3 çocuk sahibi olan Hatice Karaca, yıllar sonra lise 1’inci sınıfta bıraktığı eğitimini tamamlamak için açık öğretime kayıt oldu. İngilizce dersinde sıkıntı yaşayan Hatice Hanım, hem derslerinde başarılı olmak, hem de İngilizce konuşmayı öğrenebilmek adına Osmangazi Belediyesi tarafından 9 yıldır hizmet veren OSMEK tarafından açılan İngilizce kursuna kayıt yaptırdı. Tek bir gün dahi aksatmadan kursa devam eden ve başarılı bir öğrenci olan Hatice Hanım, kızı Sena Karaca’nın da İngilizce öğrenmesi adına kursa kayıt olmasını istedi. Ev hanımı annesinin teşvikiyle birlikte Sena Karaca’nın da İngilizce kursuna başlamasıyla, anne kız hem başarılı birer öğrenci hem de sınıf arkadaşı oldu. Kızıyla birlikte hem sınıfta hem de evde ders çalışan Hatice Hanım, yıllar sonra okul sıralarına dönerek eğitim hayatını yarıda bırakmış kişilere örnek olurken, başarılı bir öğrenci olarak da İngilizce öğrenmenin gururunu yaşıyor.

İngilizce öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Hatice Karaca, “Lise 1’inci sınıfta okuldan ayrıldım. Yarım kalan eğitim hayatımı tamamlamak adına açık öğretime kayıt oldum. Ancak İngilizce bilmediğim için İngilizce derslerini geçemiyorum. Bende Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren OSMEK’te İngilizce kursunun açıldığını öğrendim. Hemen kayıt yaptırdım. Kursun oldukça verimli olduğunu ve yavaş yavaş İngilizce öğrenmeye başladığımı görünce kızımın da kursa kayıt olmasını istedim. Şimdi hem sınıf, hem de sıra arkadaşı olduk. Yıllar sonra okul sıralarına döndüm ve kızımla birlikte aynı sınıfı paylaşıyorum. Bu durumdan çok memnunum. Artık açık öğretimde zorlandığım İngilizce derslerini de başarıyla geçiyorum. Sosyal alanda gerçekleştirdiği bu güzel hizmetler için Osmangazi Belediyesi’ne ve Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ederim” dedi.

Üniversite öğrencisi olan Sena Karaca’da, annesiyle birlikte sınıf arkadaşı olmanın kendisi için çok ilginç bir duydu olduğunu ifade ederek, “Benim de İngilizce derslerim kötü olduğu için kursa kayıt oldum. 5 aydır kursa devam ediyorum. Annemle de sınıf arkadaşı olduk. Benim için çok ilginç bir duygu. Hem sınıfta, hem de evde birlikte ders çalışıyoruz. Birbirimize yardımcı oluyoruz. Böylece, üniversitede İngilizce dersindeki notlarım da yükseldi. Bunun için de mutluluk duyuyorum” dedi.

İngilizce öğretmeni Şaban Şen, hem anne Hatice, hem de kızı Sena Karaca’nın başarılı kursiyerler olduğunu ifade ederek, her iki öğrencisinin de İngilizceyi süratle öğrendiklerini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.