Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da alıp satan zengin oldu, konut yapan yok

İnegöl Belediyesi’nin ilçe merkezinde yapılaşmanın önüne geçmek için hayata geçirmek istediği “yeni İnegöl" projesi, arsa fiyatlarını uçurdu. Müteahhit eliyle şu ana kadar o bölgeye değer katacak bir proje yapılmazken, arsalar al-sat...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da alıp satan zengin oldu, konut yapan yok
İnegöl Belediyesi’nin ilçe merkezinde yapılaşmanın önüne geçmek için hayata geçirmek istediği “yeni İnegöl" projesi, arsa fiyatlarını uçurdu. Müteahhit eliyle şu ana kadar o bölgeye değer katacak bir proje yapılmazken, arsalar al-sat yöntemi ile birilerini zengin ediyor.

“Yeni İnegöl” projesi adı altında Akhisar, Karalar ve Şehitler mahalleleri üçgenindeki arazileri imara açıldı. Hem gelişen sanayi ve artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak, hem de tarım alanlarının yok olmasına mani olmak için üç ayrı proje ile ilçenin uzun vadeli planları çizildi. Mobilya sektörünün merkezi olan İnegöl’de, bazı spekülatörler, yeni İnegöl bölgesinde İnegöl’e değer katacak projeler üretmek yerine, arsa alım-satımları ile para kazanma yolun tercih ediyor.

Yeni İnegöl bölgesinde arsa fiyatları durmadan yükselirken, henüz ticari bir konut projesi hayata geçmiş değil. Arsalar defalarca el değiştirirken, henüz bir ticari konut projesi temelinin atılmadığı bildirildi. Bu yıl da inşaat sektörü için en hareketi zaman olan yaz ayları sona ererken, yatırımcılar için umutlar başka bahara kaldı.İnşaat yapacak arsa bulamayan müteahhitler ise, yeni projeler üretmek yerine İnegöl merkezde bulunan eski yapıları yıkıp yeni binalar yapıyor. Yeni İnegöl bölgesi için proje satışı yapan yok. Henüz bir ticari konut projesi olmamasına rağmen arsa fiyatlarının sürekli yükselmesi ise alım satım yapanlara kazandırmaya devam ediyor.

Akhisar Mahallesi Muhtarı Metin Kelebek, “Daha önce de yeni İnegöl bölgesinde uygulanan proje ile TOKİ konutları meydana gelmişti. TOKİ bölgesi geçtiğimiz yılda da Baykoca ismini alarak ayrı bir mahalle oldu. Akhisar’ın arazisinin tamamı imara açıldı. Fakat burada imara açılan yerler devamlı el değiştirmekte, yapılanma meydana gelmemektedir. Bizim temennimiz bu imara açık olan arazilerde bir an evvel inşaatlara başlanması. İnegölspor tesisleri, kapalı pazar yeri projesi var. Belediyenin gerekli sosyal tesisleri yapmasına rağmen nüfusun artmasını istiyoruz” dedi.

Baykoca Mahallesi Muhtarı Recep Kelebek ise, “Yeni İnegöl projesinde yapılaşmanın durduğunu gördük. Tarlaların arsaya dönüşmesinden kaynaklanan bir ticari mantık var. Yeni İnegöl projesinin oluşmasında belediye başkanımızın büyük emeğinin geçtiğini biliyorum. Baykoca çok yavaş gelişiyor. Birinci ve ikinci etabımız bitti. Şu an nüfusumuz 6 bin 500” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.