Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da acil servis doldu taştı!

Bursa’da kurban kesmek isterken yaralanan 200'den fazla acemi kasap, hastanelere akın etti. 17'si ambulansla acil servislere taşınan 20'den fazla kişi ise servislerde tedavi altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da acil servis doldu taştı!
Tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da da hastaneler, bayramın ilk günü acemi kasapların akınına uğradı. Hayvanını kesmeye çalışırken elindeki bıçak veya satırla kendini yaralayan, hayvanın tekme ve süsmesiyle yaralananlar hastanelere koştu. Durumu ağır olanlar ambulanslarla, hafif yaralılar ise kendi imkanları ile hastanelere geldi. 112 acil servis ekipleri 17 yaralıyı hastanelere taşırken, Çekirge Devlet, Bursa Devlet, Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 200'ün üzerinde hasta başvurdu.

Büyük baş hayvan tepmesi ya da kurban kesimi sırasında derin yarıklar sebebiyle 20'den fazla kişinin ise hastanelerde yatarak tedavi edildiği bildirildi.
Elinden yaralanan ve 6 dikiş atılan Ufuk Dağ " Eti demire asmıştım. Et düşmesin diye tutmaya çalıştım. O anda fark etmedim bıçağı da bırakmışım. Kucaklamak istedim ve elim yarıldı " dedi.

Sol kolunda kesi bulunan Atilla Yaşar ise " Hayvanımızı kendi bahçemizde kasap eşliğinde kesecektik. Tam kesime geçtiğimizde hayvan sağa sola sallanınca ikimizi de savurdu. Kasap bıçağı alıp o anda kesmek istedi. O esnada bıçak koluma saplandı. 7 tane dikiş atıldı " diye konuştu.

Daha önce kurban kesme deneyimi olmadığını belirten Ahmet Gökbayrak "Acemi kasabım ben. Normalde hiç hayvan kesmedim. Bu yüzden böyle oldu. Bir çok dikiş var kolumda" dedi.

Diğer hastaların ise ayakta tedavi yapılıp taburcu edildikleri bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.