Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 6 kişiyi hayata bağlamıştı! Gözyaşları sel oldu...

Bursa’da, halk otobüsünün çarpması neticesinde beyin ölümü gerçekleşen ve karnındaki bebeği kurtarıldıktan sonra organlarıyla 6 kişiyi hayata bağlayan kadın, göz yaşları içinde toprağa verildi.Edinilen bilgiye göre, 8 aylık hamile...

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 6 kişiyi hayata bağlamıştı! Gözyaşları sel oldu...
Bursa’da, halk otobüsünün çarpması neticesinde beyin ölümü gerçekleşen ve karnındaki bebeği kurtarıldıktan sonra organlarıyla 6 kişiyi hayata bağlayan kadın, göz yaşları içinde toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, 8 aylık hamile olan 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç, pazartesi gecesi saat 20.00 sıralarında, Namazgah semtindeki evinden tatlı almak için çıktı. Yeşil’de yolun karşı tarafındaki tatlıcıya geçmek için yaya kaldırımında bekleyen genç kadına, S.K. idaresindeki 16 YT 157 plakalı halk otobüsü çarptı. Kanlar içinde yere yığılan Dilmeç, 112 ambulansıyla Şevket yılmaz Hastanesi’ne kaldırılarak, hemen ameliyata alındı. Beyin cerrahı ve kadın doğum doktorunun birlikte girdiği ameliyatta, 8 aylık bebek sezaryenle annesinin karnından alınırken, aynı zamanda beyin ameliyatı olan genç kadın yoğun bakıma kaldırıldı. Bebeğe ise annesinin koymayı düşündüğü Kaan adı verildi.

6 yıl önce organlarını bağışlamış
4 gün yoğum bakımda ölüm kalım mücadelesi veren Tuğba Dilmeç’in beyin ölümü gerçekleşti. 6 yıl önce organlarını bağışladığı öğrenilen genç kadının yakınlarıyla görüşen doktorlar, ailenin rızasının alınmasıyla birlikte Dilmaç’in organlarını başka hastalara nakledebilmek için zamanla yarıştı. Dilmeç’in kalb, karaciğer, iki böbrek ve iki korneası, çeşitli illerdeki hastalara nakledildi.

Bebeğini sevip kucağına alamadan hayata gözlerini yuman Tuğba Dilmeç, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Nilüfer Yüzüncü Yıl Mahallesi’ndeki Hacı Ömer Raci Camii’nde kılınan cenaze namazına, talihsiz annenin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hamitler Mezarlığı’na defnedilen genç kadının cenazesine katılanlar göz yaşlarını tutamadı.

Bu arada, kuvözde tedavisine devam edilen ve mama ile beslenemeyen Kaan bebek için başlatılan anne sütü kampanyası kısa sürede büyük ilgi gördü. Tuğba Dilmeç’in abisi İsrafil Dilmeç, "Süt kampanyasına halkımız büyük alaka gösterdi. Hastaneden bildirilene göre şu an epey sütümüz var. Biz bundan sonra gelen sütlerin Süt Bankası’na yönlendirilmesini istiyoruz. Türkiye’de başka çocukların da bu şekilde olduklarını unutmamak lazım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.