Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 5 milyon kişiye hizmet verecek!

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bölgesel nitelikte planlanan Yüksek İhtisas Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi’nin en geç 2017 başında vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını ve 5 milyon kişiye hizmet verecek donanıma sahip olacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 5 milyon kişiye hizmet verecek!
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, yapımı devam eden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Binası hakkında açıklamalarda bulundu. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nın deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığını dile getiren Dr. Akan, “Eski Ek Hizmet Binamızın deprem yönetmeliğine göre ömrünü tamamlamasından dolayı yerine daha çağdaş bir kardiyovasküler merkezi yapma ihtiyacı doğmuştu. Bunu da yine Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde ek hizmet binası şeklinde yapmayı uygun gördük” dedi.

Hastanenin toplamda 283 yatak kapasitesine sahip olacağının bilgisini veren Dr. Akan, “Yaklaşık 40 bin metrekare alana sahip olacak yeni Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nda 32 poliklinik odası ve 6 ameliyat odası olacak. Binamız son teknoloji ile yapılmakta, yangın ve deprem yönetmeliği açısından (sismik izolatör) en son teknolojiler kullanılmaktadır. Şu an için hastanemizin betonarme işçiliği bitmiş durumda. Elektrik ve mekanik tesisatının yanında bina içerisinde ince inşaat işleri devam ediyor. Acil girişine yapılacak peyzaj çalışmaları ve dış istinat çalışmalarımızı da titizlikle sürdürüyoruz. Hastanemizi en geç 2017 başında hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

"Bölgenin hastanesi olacak"
Yeni merkezin bölgesel nitelikte olacağı bilgisi veren Dr. Akan, “Kardiyovasküler alanında hizmet verecek merkezimiz sadece Bursa’ya değil bölgesel nitelikte çevre illere de hizmet verecek. Yani Balıkesir, Kütahya, Bilecik gibi illerden gelecek vatandaşlarımız da bu merkezimizde tedavi olabilecek, bu merkezden tetkik ve hizmet alabilecek. Bu şekilde toplam 5 milyonluk bir nüfusun sağlık hizmetini karşılayacak şekilde tasarlandı. Hastanemiz tamamlandığında Güney Marmara’ya hizmet veren en büyük kalp damar hastanesi olup, Türkiye’nin de sayılı kalp damar merkezleri arasında yer alacak’’ şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.