Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 21 kişiyi aynı taktikle dolandırmışlar!

Bursa’da ’’Kredi kartınıza dosya masraflarının ücret iadesini yapacağız" diyerek 21 kişinin 64 bin lirasını dolandıran 4 şüpheli yakayı ele verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 21 kişiyi aynı taktikle dolandırmışlar!
Bursa’da ’’Kredi kartınıza dosya masraflarının ücret iadesini yapacağız" diyerek 21 kişinin 64 bin lirasını dolandıran 4 şüpheli yakayı ele verdi. 4 kişinin de dolandırıcılık suçundan sabıkası olduğu öğrenilirken şüphelilerden birinin, 1 hafta önce dolandırıcılık suçundan çıkarıldığı mahkemece serbest kaldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Bursa’nın Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde aynı evde yaşayan D.Y. (22), K.D.(33), U.E. (28) ve F.B. (32), 1 haftada 21 vatandaşı arayarak kendilerini banka görevlisi olarak tanıtıp, "Kredi kartınıza dosya masraflarınızın ücretlerini iade edeceğiz. Banka hesap numaranızı ve şifrenizi bize vermelisiniz" diyerek kandırdı. Vatandaşların hesap numaraları ve şifrelerini alan 4 şüpheli, kredi kartlarındaki paraları kendi hesaplarına aktararak 64 bin liralık vurgun yaptı. Vatandaşların ihbarı sonrası şüphelileri tespit eden Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri, 4 kişinin kaldığı eve operasyon düzenledi. Operasyonda 4 şüpheli de gözaltına alınırken, üzerilerinde çok sayıda kredi kartı, evlerinde ise pos cihazı ve yüklü miktarda para ele geçirildi.

1 hafta önce aynı dolandırıcılık suçundan yargılanan ve “Ben suçsuzum, her şeyi ağabeyim yaptırdı” diyerek serbest kalan 28 yaşındaki U.E., polis ekiplerince suçüstü yakalanıp bir kez daha gözaltına alındı. 4 zanlı emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.