Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 2 kişi öldü, 35 kişi yaralandı! Cezası ise...

Bursa-İzmir yolunda 2015 yılı Şubat ayında meydana gelen ve biri öğrenci 2 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kazada karar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 2 kişi öldü, 35 kişi yaralandı! Cezası ise...

Bursa-İzmir yolunda 2015 yılı Şubat ayında meydana gelen ve biri öğrenci 2 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kazada karar çıktı. 2 sanık toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde ’tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme ve yaralamaya sebebiyet vermek’ suçundan 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası talebiyle haklarında dava açılan sürücüler Yılmaz K. (32) ile Hüseyin A. (30) son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki ifadelerini tekrarlayan Yılmaz K., "Olay günü 90 kilometre hızla yolumda seyir halindeydim. Bitmemiş köprünün altından geçerken diğer araç da karşıdan karşıya geçmeye çalışıyordu. Bir anda 10 metre kadar aramızda mesafe olduğunu gördüm. Hemen sağa kırdım, fren dahi yapamadım. Araca çapraz olarak çarptım ve ikimizde araçlarımızla su kanalına yuvarlandık. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.


Öğrencilerin içinde bulunduğu servis minibüsünü emaneten kullandığını söyleyen Hüseyin A. ise, "Normalde çiftçilik ve hamallık yapıyorum. Servis şoförü olan amcam, babasının rahatsız olması sebebiyle aracı benim kullanmamı istedi. Gölkıyı kavşağına geldiğimde köprünün direği engel olduğu için Karacabey istikametinden gelen aracı göremedim, kendi aracımı hareket ettirdim. Yola çıktı, en son gözlerimi hastanede açtım. Benim hızım düşüktü. Diğer aracın hızı 100-110 vardı. Normalde yolu kontrol ettim" şeklinde kendini savundu.

8 yıl hapis cezası
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından kararı okudu. Kazada asli kusurlu Hüseyin A. 5 yıl 10 ay hapis cezası ve 3 yıl ehliyetine el konma cezası aldı. Tali kusurlu sayılan Yılmaz K. ise, 2 yıl 6 ay hapis cezası ile 6 ay ehliyetine el konma cezası aldı.


Taşımalı eğitim gören öğrencileri taşıyan araç ile işçi servisinin çarpıştığı kazada Kazım Akansel (18) ile Fevzi Bası (70) hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı.

Olay
Kaza sabah 07.00 sıralarında İzmir yolu 50’nci kilometresindeki Gölkıyı Köyü Kavşağı’nda meydana gelmişti. Taşımalı eğitim için Karacabey’e öğrenci taşıyan ve Gölkıyı Kavşağı’ndan dönüş yapmak isteyen Hüseyin A. yönetimindeki 16 S 8388 plakalı servis midibüsü ile Karacabey’den Mudanya ilçesindeki bir fabrikaya işçi taşıyan Yılmaz K. yönetimindeki 16 HDC 14 plakalı midibüs çarpıştı. Kazada servis midibüsünde bulunan ve Yenikaraağaç Köyü’nde oturan 70 yaşındaki Fevzi Bası olay yerinde, Karacabey Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Kazım Akansel kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. Kazada 30 kişi de yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.