Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Çimento 50 yaşında!

Yarım asırdır Türkiye için üreten Bursa Çimento; ülkemize, toplumumuza değer üreterek geçen 50 yılın ardından daha dinamik ve daha güçlü… Kuruluş tarihi olan 14 Temmuz’da çalışanların katılımıyla fabrika bahçesinde düzenlenen törenle, 50. Yıl pastası büyük bir coşkuyla kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Çimento 50 yaşında!
Bursa’nın ilk ve tek çimento fabrikası Bursa Çimento kuruluşunun 50.yılını kutluyor. 14 Temmuz 1966 yılında bin 236 ortakla Bursa’nın ilk halka açık anonim şirketi olarak kurulan Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. günümüzde 3000’nin üzerinde ortak sayısı ile Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Başlangıçta 230.000 ton/yıl klinker ve 250.000 ton/yıl çimento üretim kapasitesi ile kurulan fabrika, zaman içerisinde yapılan yatırımlarla, klinker üretim kapasitesini 1.400.000 tona, çimento öğütme kapasitesini ise 2.850.000 tona çıkardı.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle Kestel’de bulunan fabrikanın bahçesinde düzenlenen törende konuşan Bursa Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Kağıtçıbaşı; ekip çalışması ve sürekli yenilenmenin başarıyı getirdiğini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Bursa Çimento’nun halka açık bir şirket olarak büyük bir misyon üstlendiğinin altını çizen Ergun Kağıtcıbaşı şöyle devam etti ; “Zaman, gerçekten ne kadar çabuk geçiyor. Ben bu kurumun ilk dünyaya geldiği günden, gençlik, delikanlılık, olgunluk aşamasına gelinceye kadar geçirdiği aşamaları, bizzat yaşamış bir arkadaşınız olarak; gerçekten Cenab-ı Allah’ın bugünü bize nasip etmesini, şahsım ve hepimiz adına bir fırsat, bir şeref, bir iyilik vesilesi olarak görüyorum. Bursa Çimento, Bursa’nın heyecanını, coşkusunu ifade eder. Ve daha da önemlisi, bütün Türkiye’ye halka açılmanın ilk örneğini vermenin dersini ve ödevini ifade eder. Kurulduğu günde ufacık bir şirket olan şirketimiz, zaman içerisinde büyürken, aynı şekilde saygınlığını, sayılırlığını ve şehrin kendisine gösterdiği saygıyı hak etmiş, üzerine düşen bütün ödevleri, yasalara mutlak bir sadakatle yerine getirmek suretiyle, Bursa’nın en gözde, en saygın kurumları arasına girebilmiştir. Bugünlere gelmemizde babalarınızın, belki dedelerinizin ve sizlerin büyük emekleri var. Hepinizi bu emeklerinizden ötürü, tekrar tekrar, saygıyla kucaklıyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli de törende yaptığı konuşmada Bursa Çimento’nun geçen 50 yılın ardından daha dinamik ve güçlü olduğunu söyledi. Nemli “Üreterek, değer katarak geçen yarım asırlık bir ömür. Geriye dönüp baktığımızda sadece Bursa Çimento’nun değil; ülkemizin de bambaşka yerlerde olduğunu görüyoruz. Her yıl beraber güçlenerek büyürken, Türkiye’nin de büyüdüğünü ve yükseldiğini bilmek tarif edilemez bir mutluluk. Biz aslında 50 yıllık mazimizle değil, işte bunun bir parçası olmakla gurur duyuyoruz.” dedi. Bursa Çimento’nun, çimento fabrikasının yanında, bağlı olduğu diğer şirket yatırımları ile de Bursa ve Türkiye ekonomisine katkısını büyüterek sürdürdüğünü ve kentle bütünleşerek bugünlere ulaştığını belirten Nemli, devam eden yatırımlar ve yeni projelerle bu katkının artacağını söyledi.

Türkiye’de çimento sektörünün dünya ile eşzamanlı ilerlediğine dikkat çeken Osman Nemli “Dünyada ulaşılmış hangi teknoloji varsa Türkiye’de de aynısı kullanılıyor. Tüm üretim süreçlerimiz otomasyon sistemi ile takip ediliyor. Türkiye’de sadece 5 fabrikada olan laboratuvarı 2015 yılında biz kurduk. Robotlar, üretimden sık aralıklarla numune alıyor, analizlerini yapıyor, hata varsa anında gideriliyor. En kaliteliyi üretmeyi de böylece başarabiliyoruz. Bursa Çimento olarak ürünümüzü dünyaya satabilecek ölçüde rekabet gücümüz var. Bursa ve yakın çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak üzere kurgulansak da dünyanın farklı coğrafyalarına da ihracat yapmaktayız. Bu da bizim için ayrı bir gurur” dedi. Dünyada henüz çimentonun yerine kullanılacak alternatif bir ürün bulunmadığını söyleyerek, yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Osman Nemli şöyle konuştu; “Yatırım demek artık otomasyon demek. Değirmenlerde el değmeden üretim için yatırımlar devam ediyor. 2016’ da bunların bir kısmı devreye girdi. Yeni yatırımlarımız özellikle yakıtta ve enerjide tasarrufu ve maliyetleri azaltmayı hedeflerken aynı zamanda çevreye olan sorumluluklarımıza da katkıda bulunuyor. Artık kullandığımız elektriğin yüzde 25’ine kadar olan bölümünü bacalarımızdan atılan sıcak gazın dönüştürülmesi ile sağlar hale geldik. Bursa Çimento olarak 2015 satış hedefimizi makul ölçekte gerçekleştirdik. 2016 yılında hedefimizi 2015’in ilerisine taşıdık. Faaliyetlerimizi müşteri odaklılık çevresinde sürdürmekte, Bursa ve çevresinin çimento talebini karşılamaya devam etmekteyiz.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.