Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa caddelerinde terör estiren magandalara şok takip!

Bursa’da kent içinde ralli ve drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, abart egzoz ile çevreyi rahatsız eden sürücüler için özel denetim ekibi kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa caddelerinde terör estiren magandalara şok takip!
Bursa’da kent içinde ralli ve drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, abart egzoz ile çevreyi rahatsız eden sürücüler için özel denetim ekibi kuruldu. Gün boyunca şehir içinde denetim yapan 6 personelden oluşan 2 sivil ekip bin 250 araç sürücüsüne para cezası keserken, 903 aracı da trafikten men etti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, vatandaşların en fazla şikayette bulunduğu bölgelerde görevlendirilen 2 sivil ekip, denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, ralli ve drift yapan araçlara anında müdahale edip cezalarını kesiyor. Merkez Nilüfer ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bir araç sürücüsü ise nefes kesen takiple yakalandı. Ayrıca gün boyu ana arterlerde kontrol yapan ekipler gürültü kirliliğine sebep olan sürücüleri de af etmiyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Dülger, drift atan ve gürültü kirliliği oluşturan araçlarla ilgili çok şikayet aldıklarını, Bursa Valiliği’nin oluru ve Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın talimatıyla özel denetim ekibi oluşturduklarını söyledi.

Sivil araçla görev yapan ekiplerin makas atarak sollama, modifiyeli egzoz, filmli cam kullanan araçlar, plakasız ve kontrolsüz seyreden motosikletler gibi konularla ilgilendiğini ifade eden Dülger, "Bu tür trafiğe aykırı harekette bulunan veya aracında kurallara uymayan ekipmanlar bulunan sürücüler, genellikle resmi polis araçlarını gördüklerinde kaçıyorlar. Bu kaçma esnasında zaman zaman kazalar da olabiliyor. Denetimlerin sivil araçlarla yapılmasının daha verimli sonuçlar vereceği düşüncesiyle ekiplerimizi oluşturduk" dedi.

Dülger, önce 1 sivil aracın denetime başladığını, olumlu sonuç alınması üzerine, bağışlanan bir aracın da sivil denetime eklendiğini kaydederek, "Sivil ekiple denetim uygulamasına 11 Haziran’da 1 araç ve 2 personelle başlamıştık. Denetimleri 21 Eylül’den bu yana 2 araç ve 6 personelle sürdürüyoruz. Ekiplerin yaptığı denetimlerde bin 633 araç kontrol edilip, bin 250 araç sürücüsüne idari para cezası verilmiş, 903 araç da trafikten men edilmiştir. Vatandaşların telefonla ihbarları da ciddi anlamda takip ediliyor. Ancak görüntü ve fotoğraf bulunmayan ihbarlar, sonuçsuz kalıyor. Vatandaşlarımız, trafikte can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak araçla karşılaştıklarında, cep telefonlarıyla "bursatrafikdnt@egm.gov.tr" adresine gönderirse, işlem yapmamız daha da kolay hale gelecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.