Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Büyükşehir’e dev yatırım bütçesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı mali bütçesi, 2 milyar 375 milyon TL olarak belirlendi. CHP ve MHP’li üyelerin ret oyu kullandığı mali bütçe, AK Parti’li üyelerin ‘evet’ oyuyla kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Büyükşehir’e dev yatırım bütçesi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı üçüncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç başkanlığında yapıldı. Ankara Yolu’ndaki yeni belediye binası meclis salonunda gerçekleşen oturumda, Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı mali bütçesi oylandı. Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkanı Cavit Çalı, toplantı içerisinde bütçe kararnamesini okuyarak meclis üyelerini detaylar hakkında bilgilendirdi. Yapılan oylamada, CHP ve MHP parti grupları gelirler için ‘evet’ giderler için de ‘hayır’ oyu kullandı. AK Partili üyeler, 2017 mali yılı bütçesi için ‘evet’ oyu vererek, tasarının oy çokluğuyla meclisten geçmesini sağladı.


Başkanvekili Atilla Ödünç, 2017 bütçesinin hayırlı olmasını diledi. Bütçede gelirlerin 2 milyar 195 milyon TL olarak belirlendiğini kaydeden Ödünç, giderlerin de 2 milyar 375 milyon TL olarak öngörüldüğünü ifade etti. Aradaki 180 milyon TL’lik farkın borçlanma yoluyla giderileceğini ve bütçe dengesinin tam anlamıyla sağlanacağını belirten Ödünç, alınan kararların hayırlı uğurlu olmasını diledi.


Aralık ayı üçüncü oturumundan evvel BUSKİ’nin 2017 yılı bütçe toplantısı da yapıldı. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın meclis üyelerine bilgi verdiği toplantıda, kurumun 2017 gelir bütçesi 1 milyar 80 milyon, gider bütçesi de 1 milyar 185 milyon TL olarak açıklandı. Aradaki 550 milyon TL’lik farkın bankalar yoluyla borçlanma yapılarak giderileceği kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.