Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Başsavcı Köse'yi uğurladı...

Darbecilere yönelik Türkiye’de ilk soruşturmayı açan isim olan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel izni ile Rize Cumhuriyet Başsavcılığı görevine tayin edildi

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Başsavcı Köse'yi uğurladı...
İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izni ve YSK’nın tek kişilik kararnamesiyle Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na tayin oldu. Özel izinle Rize’ye atanan Osman Köse’den boşalan İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk getirildi.
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 2014 yaz kararnamesiyle İnegöl’e atanarak yaklaşık üç yıldan bu yana İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Osman Köse, YSK’nın özel kararıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olan Rize Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi. Darbecilerin gönderdiği sözde darbe emrine yönelik Türkiye’de ilk soruşturmayı açan isim olduğu belirtilen Osman Köse, dün itibariyle ilişiğini keserek İnegöl’den ayrıldı. Rize’de görevine başlayacak olan Osman Köse’ye veda töreni düzenlendi.

Veda törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ve Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan katıldı.
Çay bahçesinde düzenlenen törende konuşan Rize’nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “Beklediğim bir kararname değildi. Ülkemizin geçirmiş olduğu zor durumdan dolayı böyle bir ihtiyaç doğdu. Böyle uygun görüldü, tayinim yapıldı. Yaklaşık 4 yıldan bu yana İnegöl’de görev yapıyorum. Bu 4 yıllık süre içerisinde İnegöl ile ilgili hatıralarımın hepsi güzeldi. Yoğun bir adli çalışmanın olduğu İnegöl’de kurumlarla yakaladığımız uyum sebebiyle çok güzel çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. İnegöl kurum amirlerine ve İnegöl halkına teşekkür ediyorum. Güzel hatıralarla ayrıldığım bir yer olacak. İnegöl benim ikinci bir memleketim oldu. Her geçtiğimde buraya uğrayacağım. Biraz hüzünlü ayrılıyorum. Çünkü burada isteyerek çalışıyordum. Hakkımızda hayırlısı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Hiç beklenmedik ani bir tayinle daha karşı karşıyayız. Öncelikle gerçekleşen bu tayinin hem Başsavcımız Osman Köse’ye, hem de ailesine ve memleketimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Ali Akça da, “Rize Başsavcılığı görevi terfi olarak değerlendirilebilir. Hayırlı olsun diyorum. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.