Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Barosu’nda yeni dönem

Bursa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre ipi Çağdaş Grup adına seçime giren Avukat Gürkan Altun göğüsledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Barosu’nda yeni dönem
Bursa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre ipi Çağdaş Grup adına seçime giren Avukat Gürkan Altun göğüsledi.

Dün başlayan Bursa Barosu Olağan Genel Kurulu’nda bugün seçim heyecanı yaşandı. Baroya kayıtlı 2 bin 760 avukattan 2 bin 360’ı oy kullandı. Kullanılan oyların bin 278’ini alan Çağdaş Grubu’nun adayı Avukat Gürkan Altun, Bursa Barosu’nun yeni başkanı oldu. Seçimde Değişim Grubu’nun adayı Avukat Şerafettin Yavuz ise 939 oyda kaldı.

Resmi olmayan sonuçların duyurulmasının ardından meslektaşlarına hitap eden Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, şunları söyledi:

“Bursa Barosu Genel Kurulu ve devamındaki seçimler baromuza yakışan şekilde geçti. Büyük bir şölen havasındaydı. Meslektaşım, arkadaşım Şerafettin Yavuz’la çok güzel bir seçim gerçekleştirdik. Ancak Şemdinli’den gelen haber bizi sarstı. Bu terör olayına çok üzüldük. Devamında geçen yıl 10 Ekim’de Ankara’da hayatını kaybeden yurttaşlarımız için Bursa’da düzenlenmesi düşünülen anmada avukat arkadaşlarımız yaka paça gözaltına alınmış, polis tarafından darp edilmiş. İki meslektaşımız oy kullanmaya gözaltında geldi, darp edilen diğer meslektaşımız ise hastaneye kaldırıldı. Bundan ötürü çok üzgünüz. Sevincimizi yaşatmadılar bize. Buradan ilk gideceğimiz yer emniyet müdürlüğü. Meslektaşlarımızın her zaman yanındayız ve arkasındayız. Bursa kamuoyu meslektaşlarımız güzel bir günü güzel bir sonuçla karşıladılar. Beklediğimiz bir sonuçtu. Arkadaşlarımız bizi yanıltmadı. Bu yarıştaki tavrı sebebiyle Şerafettin Yavuz’u kutluyorum.”
Avukat Gürkan Altun’un Yönetim Kurulu listesi şu isimlerden oluştu:

"Avukat Metin Öztosun, Avukat Burcu Ergün, Avukat Atilla Atik, Avukat Buket Gülçin Özel, Avukat Yener Poroy, Avukat Ebru Piri Kaya, Avukat Sefer Bülent Yaylalı, Avukat Aslı Evke Yetkin, Avukat Onur Yavuz, Avukat Hüsniye Altın Yeşil."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.