Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa, anne ölümlerini önlemede başarılı!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, doğum ve doğum sonrası verilen hizmetlerin masaya yatırıldığı ‘Acil Obstetrik Bakım Yönetici Kolaylaştırıcı Uyum ve Destek Personel Uyum Eğitimi’ düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa, anne ölümlerini önlemede başarılı!

İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demir ile kamu ve özel hastane başhekimleri, hastanelerin sağlık bakım hizmetleri müdürleri ve eğitim hemşirelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.

Anne ve bebek ölümlerinin bir ülkenin gelişmişlik düzeyini belirlemede en önemli sağlık göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, “Acil obstetrik bakımı gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde anne, fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlara yönelik verilen hizmetler bütünü olarak tanımlayabiliriz. Geçtiğimiz yıl ülkemizde anne ölüm oranı yüz binde yüz binde 14,7 seviyesinde iken ilimizde bu durum yüz binde 2,32 oranındadır. İlimiz anne ölümlerini önlemede başarılı iller arasındadır” dedi.

Bin 110 Ebe ve Hemşireye Eğitim

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Anne Ölümlerinin Önlenmesi Eylem Planı’ çerçevesinde hastanelerin doğum servislerinde görevli tüm ebeler ve hemşirelere de Acil Obstetrik Bakım eğitimi verildiğine dikkat çeken Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demir ise, “İlimiz de Bakanlığımız tarafından eğitime alınan illerden biridir. Bu kapsamda Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Yalova’daki kamu ve özel hastanelerin doğumhane ve doğum servislerinde çalışan ebe ve hemşirelerin eğitimine 2014 yılında başladık. Bugüne kadar yapılan 23 eğitimde; 730 kamu, 380 özel olmak üzere toplam bin 110 kişiye eğitim verildi” şeklinde konuştu.

Başarılı Hekimlere Belge

Eğitim sonunda primer ve mükerrer sezeryan oranı belirlenen kriterlerin altında olan Çekirge Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serdar Türklay ile İnegöl Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Salih Kahraman ve Op. Dr. Nebahat Uysal’a başarı belgeleri takdim edildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.