Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Anadolu Lisesi'nden Şehitler için Anma Programı

Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Bursa Protokolünün katılımıyla Bursa’da 18 Mart Şehitleri Anma ve Şehitler Günü etkinlikleri, Hamitler Şehitliği’nde bulunan Şehitlik Abidesine çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Ardından hem Hamitler, Hem de Pınarbaşı şehitlerin kabirlerini tek tek gezen ve kabir başında bulunan şehit yakınları ile ilgilenen Vali İzzettin Küçük, duaların yapılmasının ardından ‘Şehitlik Anı Defterleri’ni imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Anadolu Lisesi'nden Şehitler için Anma Programı

Bursa Anadolu Lisesi'nin Merinos AKKM'de, 18 Mart Şehitleri Anma ve Şehitler Günü münasebetiyle düzenlediği programa katılan Bursa Valisi İzzettin Küçük, program konuklarına duygu dolu anlar yaşatan Liselileri sahnede tebrik etti.

KÜÇÜK AİLESİ, ŞEHİT AİLELERİYLE YEMEKTE BULUŞTU 

Öğrencilerin sergilediği başarılı gösterinin ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük, Şehit Aileleri ve Gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın Afrin’in merkezine girildiğinin haberini vermesi ile bu anlamlı günün daha bir anlam kazandığının altını çizen Vali Küçük:" Tarihe şühedanın kanları ile yazılan Çanakkale Zaferi en gerçek, en şerefli kahramanların verdiği özgürlük mücadelesidir. Dolayısıyla unutulmamalı, unutturulmamalıdır. Ve bunu anlatmak hepimizin boynunun borcudur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değil, gelenleri karşılayan asil ruhtur. Çanakkale ruhunu anlamadan Çanakkale’yi anlamak zordur. Çünkü o ruh, beş dakika sonra şehit düşeceğini bile bile atacak tek bir mermisi bile kalmamışken süngüsünü takıp siperde bekleyen Mehmetçik ve onun kahraman kumandanlarının, dünyanın en büyük güçlerini dize getirmelerini sağlayan ruhtur. Çanakkale ruhu; yedi düvelin saldırısına karşı “DUR!” diyebilenlerin, geçemezsin diyebilenlerin, vatanları uğruna her şeyini geride bırakabilenlerin gösterdiği mücadelenin ruhudur. Çanakkale ruhu; türkülere konu olan onbeşlilerin, gencecik liselilerin, öğretmenlerin, harbiyelilerin ölüme koşarak gittikleri ruhun adıdır. Çanakkale ruhu; metrekareye 600 merminin düştüğü yerde, vatan savunmasının göğüs göğse yapıldığı ruhtur. Çanakkale ruhu; Mehmetçiğin, kurşun yağmuru altında, arada kalmış yaralı düşman subayını, sırtlayıp düşman mevziine götürerek, insanlık dersi verdiği ruhun adıdır. Bugün bu ruh ülkemizin, doğusunda, güneydoğusunda, Afrin’de velhasıl mazlumun bulunduğu her yerde yaşanmakta ve yaşatılmaktadır."dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Bursa Protokolünün yanı sıra, Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Yakınları katıldı.

Buradan Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun ‘1001 Hatim Geleneği’ ile Ulucami’de düzenlediği programa geçen Vali Küçük, tüm şehitlerimiz için semaya açılan ellere eşlik etti.

Kahraman ordumuzun tüm zorluk ve imkânsızlıklara karşın fedakâr ve cansiperane bir şekilde mücadele ettiği sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştirerek, zaferle taçlandırdığı tarihin en büyük zaferinin 103. Yılı münasebetiyle Merinos AKKM’de bir tören düzenlendi.  

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Bursa Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programa Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.  

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler “Yüreğim Çanakkale” adlı oratoryoyu sergiledi.  

Tören protokol üyeleri ve öğrencilerin toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.