Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa adalet bekliyor!

Nilüfer Belediyesi’nde görevli olan ve hem ihale dosyalarında hem de hak edişlerde imzaları bulunan memurlar ile işçi kadrosunda çalışanların ve taşeron işçi şirketi kanalıyla çalışanların dosyası yargıda.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2019 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2019 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa adalet bekliyor!

Murat DORUK

Kamu kaynaklarının kişisel olarak kullanılması ve halka yönelik hizmetlerdeki algı operasyonları nedeniyle isminden olumsuz anlamda söz ettiren Nilüfer Belediyesi’nin vukuatları yapılan haberler ve ortaya çıkan belgelerle adli boyuta taşındı. 2012 yılında başlatılan Savcılık soruşturmasının tekrar incelenmesiyle beraber, Nilüfer Belediyesi’nde görevli memurlar Engin, Y., Meliha Ö., Hasan A., Ahmet B., Sevgiser S.V., Ender V., Sevil Ü., Cemil B., Musa Y., hakkında 4483 sayılı Kanunun gereğince soruşturma izni verildi.  Böylesi, iddialarla dolu bir soruşturma dosyasıyla ilgili olarak halkın da merakı devam ediyor. Çünkü Nilüfer’de dört kez üst üste Belediye başkanı seçilen ve Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan Mustafa Bozbey ile ilgili son yıllarda ortaya çıkan olumsuz davalar nedeniyle, halkın desteği de azalmış durumda. Bu dosyalar ise olayların ne kadar vahim bir noktaya doğru sürüklendiğini ve senelerce belediyede bu işlemlerin bilinmesine rağmen kimsenin harekete geçmemesinin de topluma ve kamuya ne kadar zarar verdiğini ortaya çıkardı.

TRİO PARK DOSYASI HALA İNCELENİYOR

Sıkıntı büyük. Nilüfer ilçesindeki yeşil alan katliamı diye isimlendirilen ve iddia edilen pek çok çocuk oyun alanı, semt parkı ve mahalle parkının betonlaşmasıyla ilgili iddialardan hala adli ceza davalarında yargılanmakta olan Bozbey hakkında eskiden aldığı hapis ve para cezaları da mevcut. Podyumpark dosyası, senelerce hiç el sürülmeyen Trio Park dosyası hala inceleniyor. Bu dosya içinde FETÖ iddiasıyla tutuklanan şüphelilerinde imzaları var.

BAĞIŞLAR İNCELENMEYE ALINDI

Nilüfer Belediyesi ile ilgili bazı iddia ve olayların bazı kişilerce göz ardı edildiği iddiaları da mevcut. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında bazı olayların uzun süre bekletilmesi, bu iddiaların ne kadar inandırıcı olduğunun göstergesi. Adalete intikal eden ve FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen insanların, belediye ile olan ilişkilerinin gözlem altına alındığı bilgileri de gündeme geldi. Bu kişilerin, belediyelere yaptıkları bağışlar incelenmeye alındı. Özellikle, imar yasalarına aykırı yapılan inşaatlara yapı kullanma izni verilmesi, işyeri açma belgesi verilmesi, işletme ruhsatları verilmesi konusunda çok ciddi ve yenilir yutulur cinsten olmayan iddialar arasında.

YEŞİL ARAZİ, İMAR ARSASI HALİNE GELDİ

Nilüfer’in 1999 yılındaki imar planlarıyla bugünkü imar planlarının karşılaştırılmasıyla işe başlanılacağı iddiaları var. İmar planlarındaki yeşil alanların bazılarının, şu anda FETÖ iddiasıyla tutuklu bulunan bazı işadamları ve müteahhitlere, imarlı arsa haline getirilip verilmesi iddiaları en ciddi olanlardan. Bu iddialarla ilgili olarak verilen bir örnek ise; Beşevler Sanabel Konakları. Yeşil alan olan bu arazi, nasıl imar arsası haline geldi? Bu iddialarla, öküz altında buzağı araması da yapılıyor olabilir. Ya da gerçeklik payı vardır. Eğer, imar planlarında yeşil alan olup ta, şu anda FETÖ iddiasıyla tutuklu bulunan veya tutuklanıp serbest kalan işadamlarının yaptıkları inşaatlarla ilgili bu soruşturmalarda istenilen ölçüde soruşturma yapılmadan rafa kaldırılırsa, o zaman vay haline Bursa’nın. Kim ne söylerse söylesin, en doğruyu resmi belge ve bilgiler söyler. Söz uçar, yazı her zaman baki kalır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.