Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa 130 ton israftan kurtuldu

Yıldırım Belediyesi, 2016 yılının Haziran ayında topladığı 130 ton cam atıkla Avrupa standartlarını ikiye katlayarak Türkiye’de ulaşılması zor bir rakama daha imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa 130 ton israftan kurtuldu
Yıldırım Belediyesi, ‘sürdürülebilir çevre politikası’ kapsamında kaynakların geri kazanılması amacıyla başlattığı atık yönetimi ve geri dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2016 Şubat ayında topladığı 65,360 ton cam atık ile kişi başı atık oranı olan 0,1 kilograma ulaşarak Avrupa standartlarını yakalayan ilk kurum olan Yıldırım Belediyesi, 2016 yılının Haziran ayında ise 130 ton cam atık topladı. Mart ayında 68,42 ton, Nisan ayında 65,72 ton, Mayıs ayında 91 ton ve Haziran ayında 130 ton cam atık toplayan Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri sadece Haziran ayında topladığı atıklarla 13 ton petrole eşdeğer enerji tasarrufuna katkı sağladı.

Geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda yaptıkları çalışmalarla Türkiye’de örnek olan projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçede gerçekleştirdiğimiz geri dönüşüm seferberliğinde vatandaşlarımızla el ele vererek önemli işler gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası ile yaptığımı ortak çalışma sayesinde Yıldırım’da cam atık rakamlarında Türkiye’de ulaşılması zor bir rakamı yakaladık. 2016 yılının Haziran ayında 342 kahvehaneden 63 ton cam atık topladık. Mahallelerimizde toplanan cam atık ile birlikte toplamda 130 ton cam atık toplayarak Avrupa standartlarının iki katına ulaşmayı başardık” dedi. Yıldırım’da geri dönüşüm konusunda vatandaşların bilinçlenmelerinin önemine de dikkat çeken Başkan Edebali, “Kaynakların doğru ve bilinçli kullanılması sayesinde Yıldırım’da bu rakamları koruyarak standart hale getireceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.