Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burkay: “Ekonomiye güvenimiz tam”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, odanın bir geleneği olarak mevduat ağırlığını uzun zamandır TL’de tuttuklarını, döviz varlıklarını da Türk Lirası’na çevirdiklerini açıkladı. Burkay, “Yerel paranın dış ticaretteki ağırlığını da arttıralım” çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burkay: “Ekonomiye güvenimiz tam”
37 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda bulunan BTSO, dövizdeki artışlardan kaynaklanan ekonomik sıkıntıların çözümü noktasında örnek bir adım attı. Türk Lirası dışındaki döviz varlıklarını TL’ye çevirdiklerinin altını çizen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, “Ülke olarak çok zor günlerden geçtik. Özellikle 15 Temmuz’da yakaladığımız milli birlik ve dayanışma ruhuyla önümüze çıkan engelleri aşabildiğimizi tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Bugün de yine çetin bir mücadelenin içerisindeyiz. Milletimizin refahı ve ülkemizin geleceği adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın; güçlü ekonomi, istikrarlı kur politikasını BTSO olarak bizler de destekliyoruz. Millet olarak atacağımız kararlı adımlarla bu süreçten de güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Burkay, bölgesel ticarette de yerel para birimleri kullanımının yaygınlaştırılması yönünde politikaların geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. İbrahim Burkay, “İhracatımızda TL’nin payı son 10 yılda yüzde 1,5’ten yüzde 6 seviyesine kadar yükseldi. TL kullanımının artmasında 27 çeyrekten bu yana kesintisiz büyüyen Türkiye ekonomisinin büyük etkisi var. Yerel para birimi üzerinden başta Rusya, İran, Çin ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere yapacağımız ticaret, dış ticaret açığının finansmanında ülkemize ciddi avantajlar sağlarken, kurdaki dalgalanmaya karşı elimizi güçlendirecektir. Merkez Bankası’nın da stratejik ülkelerin merkez bankalarıyla anlaşma yoluna giderek, bu konuda üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyoruz. Bu kapsamda dış politikada yeni işbirliklerine kapı açan adımları ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın Rusya ziyaretini çok önemli buluyoruz. Önümüzdeki günlerde her iki ülke liderinin başkanlık yapacağı ekonomik işbirliği toplantısından çıkacak sonuçlardan da umutluyuz” dedi.

Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü Bursa’nın, ülke ekonomisinin bu zor dönemden güçlü bir şekilde çıkmasında yine öncü rol oynaması amacıyla daha çok çalışacaklarını kaydeden Başkan Burkay, “Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz önderliğinde, inşallah ülkemizi ulusal kalkınma hedeflerine el birliğiyle ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.